27 Feb kl. 15.40

-5 och solsken

En dag packade jag min väska och satte fart mot naturen. Tåget hem tar bara 40 min men de senaste veckorna har det inte funnits så mkt tid till att åka. För att maximera dagen var såklart plugget med, hann gå igenom en föreläsning och lite till under tågturen. 

Jag mötte upp familjen för att spendera en dag ute i det fantastiska väder som erbjöds. Strålande sol och bitande kyla. Ingen var gladare än Pim-Pim som fick springa fritt och få all den uppmärksamhet som han vill ha. 

Det var en välbehövlig mini-semester som verkligen kändes bra. Jag har hållt uppe peppen länge, hela förra terminen kändes bra och jag blev inte tyngd av att ha mycket att göra. Tentan som jag inte klarade i vintras har jag skrivit om och klarat nu, så det stora går åt rätt håll. Ändå känner jag mig mer och mer stressad och nere. Jag vet inte varför. Hoppas det vänder snart. Visiten hemma gav iaf lite mer energi! 

Postat i kategorin: ....Vackert
17 Feb kl. 13.37

En välbehövlig jäkla helg


Det här har jag längtat efter hela jäkla veckan. Det har varit några tuffa dagar (veckor?? månad??) med mkt skola och obligatoriskt, så när sista föreläsningen var över gick jag direkt till Ica - köpte blommor och alkoholfritt - sen städade vi undan hemma, Jacob lagade underbar mat och jag somnade i soffan. Alla andra taggade för FREEDAAAG och som vanligt trillade det in filmer på drinkar och dans på snapchat och sånt som hör till. Pensionärskvällen hemma hade jag dock inte bytt bort mot något. Medger att lite vin slank ner till maten men annars, att bara somna och sova ut, vakna pigg och fräsh, det var så värt. 

Idag är jag ju då alltså en NY MÄNNISKA. Nej okej, så stor skillnad känner jag inte men äntligen har jag två dagar för att ta igen skola, jobb och typ livet. Har inte orkat svara på meddelanden eller något, mest haft en inre stress och den här ständiga känslan av att "jag har glömt något" då man vaknar kl 04:30 lite lätt kallsvettig. 

Nu sitter jag hemma, har fått några saker avbockade från min to do-list men i övrigt väntar jag mest på att Jacob ska komma hem med fika. Som om vårt åldriga kvälls-beteende inte gör oss soffiga nog har vi som rutin att dricka kaffe med kaka på helgen. Haha alltså. Jag kommer bli en så himla bra liten tant när jag är gammal. On my way.

 
Postat i kategorin: ....Vackert
11 Feb kl. 16.40

Recap Sunday


Skogen av antibiotika... Fram tills mer nyligen än vad jag egentligen vågar erkänna tänkte jag att "antibiotika, det är väl någon slags medicin man kan ta om man är sjuk typ..". Well, I shit you not, det är en stor vetenskap. Det finns mängder av olika typer som är olika bra mot olika bakterier. Och vi ska inte ens börja tala om resistens. Gott folk, ta era kurer sällan men ordentligt så inte jorden går under, okej?

Likaså koagulation. Allt det som jag här ovan försökt illustrera sker på en bråkdel av en sekund och BAM så är ditt lilla papercut inte längre ett hot mot din totala blodvolym. Kroppen är en fantastisk grej ändå. Den innebär dock att man får sitta länge med sina böcker, igår var jag i skolan till 20... Och det var en lördag....


Postat i kategorin: läkarlinjen t5
03 Feb kl. 13.05

Vårkläder utan vårväder


Jag är ju av den sorten att såfort nyår är förbi är det vår direkt. Varje år blir jag lika förvånad över att januari + februari kommer i vägen. Årets minst inspirerande månader. Årets LÄNGSTA månader trots att februari är kortast. Jag känner mig lite som Skånetrafiken måste göra då det börjar snöa - I ÅR IGEN???.

Iaf, för att dämpa chocken tittar jag på kläder till den varma framtiden. Jag älskar allt från Reformation för alla deras kläder får mig att tänka på Julia Roberts i Pretty Woman. Vet inte varför men sedan jag såg henne i den bruna klänningen med vita prickar på har min inre stilikon fastnat där.

Nu ska jag påbörja helgens arbete och med det menar jag koka te + läsa igenom anteckningar. Har redan varit ute på en förmiddagspromenad så känner mig ovanligt hurtig. Får se hur länge den energin varar :-))))Postat i kategorin: ....Vackert
01 Feb kl. 23.23

NYTT ÅR + nya tag på tentan

Jag tror inte bilderna från mitt nyår ligger uppe någonstans? Eller jo på instagram men inte här iaf! Måste ju dela med mig till världen av allt roligt som händer. Nej men okej, allvarligt: såhär firade jag in 2018!

Vi var hemma hos mig & Jacob där det bjöds på massa god mat, sång och lekar! Nyår för mig brukar innebära att jag tvingas välja mellan olika kompisar (alla firar liksom alltid på sina egna håll) men NU blev det en sprakande fest där alla mina närmsta vänner fanns tillgängliga! Influgna från Stockholm, Uppsala, Göteborg och såklart den stabila Lunda-familjen. Vilken dunderfest. 

För mig blev nyårsafton ett tillfälligt uppehåll i vad som annars innebar tentaperiod. Skrivningen var den 11 januari så det var ett färgglatt tillskott i en grå vardag. Förlåt för att ALLA inlägg lyckas handla om skolan men det ger en ganska äkta bild av hur mitt liv är, haha. Plugg, plugg, plugg, MAT, FEST, plugg, plugg....! Iallafall. Efter 5 timmars tenta den 11/1 blev resultatet att jag missade med 2 poäng. Sånt är livet! Pissigt såklart (var svinförbannad i typ en dag, not gonna lie) men sen får man ta nya tag. Det jag vill säga är väl helt enkelt att även då man kämpar kommer man mötas av motgångar, så man kan lika gärna trycka in något kul mellan varven! 
Postat i kategorin: läkarlinjen t5