17 Apr kl. 11.07

Fotografering i ett privat townhouse 😵

Sånt jag tycker är fint idag. Alla bilder är från min board Drömsaker

Nu är klockan lite över 10, jag skriver tenta i eftermiddag. Det här kommer vara den sista tentan på preklin, hur sjukt? Okej en eventuell omtenta kanske kommer behövas för jag är inte det minsta redo, men det här kommer vara den sista ORDINARIE tentan innan jag börjar termin 6. Det har nästan gått en hel gymnasietid på utbildningen och ändå känns det som att jag nyss började. 

Jag sitter och pillar med allt som inte rör statisik, vill inte stressplugga in i det sista bara för att upptäcka nya saker jag inte kan, haha. Jag får winga det här bäst det går, allt annat har trots allt löst sig. Istället planerar jag inför två fotograferingar jag kommer ha i New York - vi åker alldeles snart!!
Sen jag såg det här avsnittet av SATC har jag haft en dröm om att när jag besöker NYC ska jag ta mig upp på ett tak och skåda ut över staden. Alltså inte en roof top bar utan ett privat tak. Som det i How I Met Your Mother eller ja, som ovan. Att käka en bagel på ett tak med utsikt över alla byggnader är typ det mest New York-iga jag kan tänka mig. När resan bokades började jag dra i lite trådar och nu är det bestämt att jag inte bara ska få besöka, utan få ha en hel jäkla plåtning, i ett helt townhouse (???) med tillgång till flera våningar och TAK. Precis i närheten av Central Park. Va?? Jag vet att det här är en superspecifik dröm hos mig men ååhhhh jag är så himla taggad 😍 Nu kan jag bara hålla tummarna för att ingen blir sjuk eller så, Sweet God and baby jesus be with me 💫✨
Postat i kategorin: ....Vackert
15 Apr kl. 21.08

Idag har jag inte gjort någonting

Idag har jag inte gjort någonting alls. 

Det stämmer såklart inte riktigt, jag har gjort en del, men inget av det som jag hade tänkt göra. På tisdag är det tenta och min motivation FINNS INTE. Alltså ingenstans. Termin 5 har varit en mess och varje vecka har fan inneburit uppförsbacke. Den senaste tentan kändes också omöjlig men jag pluggade riktigt bra. Det var som att jag la in sista växlen där, satt superfokuserad och försökte ge allt. Det märktes på resultatet, den gick bra, vilket var mitt krav för att tillåta resan till New York! Så det var ju skönt. Nu är jag bara trött. 

Tisdagens examination är statistik och inte en jättestor del av terminen. Inte så stort eller ens så svårt som vad vi tidigare gjort, jag har bara ställt in mig på att den får gå som den går. Inte världens grej ifall jag behöver göra om den. 

Ibland ska man bara se sig besegrad och inte låtsas som att man kommer få sjukt mkt gjort, för att sedan bli besviken på att man inte gjort något. Som idag. Nej, nu checkar jag ut och inväntar morgondagen! 

Postat i kategorin: läkarlinjen t5
10 Apr kl. 13.58

Inspirerande foto-videos

En gång för länge sedan var den här bloggen till för att stilla mitt största intresse, fotograferingen! Jag har aldrig haft en plan på att bli en världskänd fotograf eller ens kunna leva på det, men det ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Något kreativt, något som är skoj och utmandande och en inkomst vid sidan av. Knivig balans ibland, det har gått i vågor. 

Nu är ju mitt största fokus på läkar-grejen. Jag vill bli läkare och ha foto som en hobby. Spannet för "hobby" är dock ganska stort för mig och studvis prioriterar jag det mer, stundvis mindre! Jag har iaf alltid det i intresse. 

Jag tittar ganska mycket på fotovideos, för jag gillar youtube och jag gillar kameror. Best of both. 

Här är några av mina favorit-inspo-kreativa-lärorika-fashion-people-viedos 😏 Blir man inte peppad till att plåta av de här så kan man inte brinna allt för mkt för det hela!Postat i kategorin: ....Vackert
09 Apr kl. 20.57

Writing's on the wall


Tänker osökt på Writing's on the wall av Sam Smith (alltså Bond-låten) när jag ser solljus på väggarna. Så djupt. Så poetiskt. Så oklart. 

Jag VET att jag tjatar om den där kvällssolen men alltså det är verkligen något speciellt! Allt blir lite bättre, lite mer hoppfyllt, när varma strålar skiner in efter klockan 18. Under vinterhalvåret glömmer man liksom bort att det finns en tid då det är verklighet.

Idag har det varit måndag med skola och allt vad det innebär. Skillnaden från tidigare måndagar? SOL. Hela dagen, på varje liten rast. Vi har såklart, som de svenskar vi är, utnyttjat varenda sekund. Med denna oanade extraenergi har jag dessutom lyckats bocka av allt på min to do-list (nog för att det inte var så lång idag, men ändå). Jag hämtade ut ett paket med kläder (som jag dock är lite tveksam till), städade upp kaoset som kallats vårt kök, svarade på mail och ja, så. Nu sitter jag här vid mina rosa tulpaner och scrollar igenom veckans plugg. Prioriterade det till sist :-)))))
Postat i kategorin: läkarlinjen t5
06 Apr kl. 19.08

Sommarbubbel


För drygt en vecka sedan var det superfint kvällsväder och vi passade på att poppa bubbel! Firade att jag skrev min tenta i patologi 2 och att det kändes bra, samt att det var påsk!! Fick reda på att jag klarade tentan nu i veckan så bubblet var välförtjänt!! 💫🎉 Bubbel är sällan oförtjänt 😏


Ikväll är det samma magiska ljus och jag ÄLSKAR verkligen när det skiner så fint. Man får liksom ny energi när solen tränger sig in i vardagsrummet. Det blåser ute och är kallt som attan men solen är fin. Den charmiga kyckligen är vårt försök till påsk btw. 


Tog en mini-break i soffan efter att ha mött upp Jacob för en fredags-drink. Jag drack cola med is och citron i, det är vår för mig hehe. Solglasögon + cola i solen = livet. 


Tog paus pga det här, behövde samla ork för att plugga på en fredag :-))) Jag ska jobba hela helgen så måste komma ikapp lite med några uppgifter. Har fått vik på handkirurgen i Malmö och det är supercoolt, superkul!! 

Solen genom fönstret <33333!!!

Idag är det fredag, jag har varit i skolan på föreläsning! Gått ett varv på Lunds matmarknad som varje vår för samman studenter och Lundabor och bytisar och alla andra som tycker om chrurros + snittblommor. Kallt men mysigt! Nu har jag fått gjort lite jobb som jag inte hunnit med under dagen, bl a bockat av planer med modeller som jag ska plåta i New York. Låter så märkligt att säga det. Tove 15 år som precis köpt sin första kamera hade inte fattat att några år fram skulle hon få fota riktiga modeller på andra sidan havet.
Håller tummarna för att allt blir lika bra som jag hoppas! Nu ska vi laga mat 🎉
Postat i kategorin: ....Vackert