29 Oct kl. 21.15

Corbalen 2017

I 31 år har slutet på oktober inneburit Corbal i Lund. Det är en stor sittning för alla i Corpus Medicum som hålls på AF-borgen i Lundagård. Jag gick dit förra året och nu var det dags igen!

Halva grejen med en fin sittning likt denna är ju att göra sig i ordning. Det är typ det roligaste ändå? Vi hängde hemma hos mig & Jacob hela dagen (bokstavligen, första man anlände kl 11) och åt, drack bubbel, fixade varandras hår osv osv. Riktig girls night day! Här kommer lite bilder på oss!En av höstens höjdpunkter! Då rullar skolan lite snabbare... :-)


Postat i kategorin: ....Vackert, Läkarlinjen t4
27 Oct kl. 17.20

Tvingade Jacob agera instagram-husband

Jag packade sjukt lätt inför den här resan eftersom jag alltid tenderar att få med för mycket. Av erfarenhet använder man ju bara några få saker till slut. Men det här är iaf några bilder på min resegarderob. Man måste ju visa upp vad man klär sig i. Eller? #influencer 


Det var ju lite varmare än i kalla Lund, så jag gick runt med endast en tröja att slänga på. Kände mig väldigt fransk i randigt och rött 😏 Ska man promenera mkt, vilket vi tycker om att göra, är ett par bekväma skor tråkigt men ett måste. Mina Nike Air bar mig lika bra här som hemma på BMC. 

På kvällen svirade vi om till något lite finare, hade bokat bord på ett supermysigt och superfranskt ställe, hehe. Innan dess tog vi drinkar på The Peninsula - upptrissade priser, men är man i Paris så är man. Kände mig som en riktig prinsessa och i den här klänningen glittrade jag hela kvällen! Uberchauffören sa att jag var ✨DAZZELING✨. Tack okända man <3 
 
Sista dagen gick vi full on tourist. Åkte upp till Sacre coeur och slogs bland alla hundratals (tusentals? miljoner?) människor i stekande hetta. Visade sig dock vara väldigt lägligt för det fanns en lokal matmässa där. De serverade öl och vin, och såklart massvis av trevligt käk. Jag lät tröjan hänga på igen men varierade det iaf lite med nya byxor. 

Annars då? Den här veckan har varit sjukt välbehövlig. Mycket plugg då vi gick in i en av flera cancer-veckor, men väldigt intressant. Inte lika tätt med föreläsningar som innan, man behöver lite luft i schemat om man ska hinna läsa på allt vi lär oss. Tänkte skriva lite mer om hur dagarna ser ut, ifall någon kan finna det intressant. Nu ska jag dock kila ner till ICA för i morgon vankas det...... bal!! Alla ska samlas här, likt förra året, så lite uppbunkring är på sin plats. 


Postat i kategorin: ....Utflykter, ....Vackert
16 Oct kl. 22.53

Weekend in PARIS


Jag tycker den sista bilden sammanfattar resan bra...! Efter en snabb visit i skolan i fredags hoppade vi på ett flyg som tog oss till ett soligt Paris. Klockan närmade sig 19 då vi rullade in i staden men trots det var tempen hög och somrig. Vi hade bokat bord på Miss Kô några timmar senare, superdupernice sushi och sjukt festlig restaurang - vi behövde båda något som piggade upp lite! 

Vi däckade på hotellrummet runt midnatt och vaknade upp till ett - om möjligt - ännu skönare väder!! Frukost i solen, promenad runt i Trocadero. Resan gick i stort ut på att äta och dricka gott och tjata om hur fint väder det var. Vi kom trots allt från ett regnigt Skåne, därav hetsen. 

Jag hade som sagt med mig kameran och knäppte bilder mest hela tiden. Allt är ju fint. Det får bli mer om det senare 💕 
Postat i kategorin: ....Utflykter, ....Vackert
12 Oct kl. 18.39

Prickar

De här bilderna är inte speciellt nytagna men jag tycker om min prickiga blus och hatten <3

Idag är den tredje dagen på rak som jag haft jobbig huvudvärk, det är sjukt så ynklig man blir. Man blir känslig för minsta lilla ljud, ljus eller rörelse. Har inte fått gjort så mkt plugg heller då fokusen varit dålig. Jag hoppas innerligt att den försvinner tills morgondagen för då ska jag 1) ha PBL-möte i skolan 2) ha bakterie-laboration igen och 3) flyga till Paris! Det sistnämnda är helt klart roligast men de två första kräver mer hjärnkapacitet. 

Ute piskar regnet mot rutorna och träden ser ut att blåsa iväg men i Paris ska det bli 23 grader!!! TAGGAD!!! Ska ta med kameran!!! Och hatten!!


Postat i kategorin: ....Vackert
11 Oct kl. 14.34

Min fotoutrustning

 
När man pratar om foto kommer alltid frågan om utrustning upp. I'm not to judge, jag frågar också. Det är trots allt en rimlig (och rolig!) sak att vilja veta. Jag har funnit en strategi för vad man ska prioritera i sin kameraväska, som student har man ju inte en oändlig budget.

Mitt kamerahus är en Nikon D90 som troget följt med mig sedan 2011. Jag älskar det huset! Jag tror inte att just den modellen säljs längre, men en uppföljare är släppt sen flera år tillbaka. För mig som mest plåtar människor och mode är huset (i mitt tycke) inte det man bör lägga mest pengar på. Jag behöver inte kunna ta 10 bilder per sekund eller gå upp till extremt höga ISO-tal. Till min nästa uppgradering vill jag ha ett fullformatshus men det får bli då! Det gäller helt enkelt att prioritera. 

Optiken är mycket viktigare. Jag fotade länge med ett 50mm vilket fungerade bra. Det är ett prisvärt objektiv som ger lite mysig bokeh osv. Jättenice. Bra att börja med. Efter det att jag tog studenten köpte jag min nuvarande guldklimp - Nikons 24-70 2.8 som så fint ligger stageat på bilden ovan. Det är välkänt bland fotografer och ett utav de bättre objektiven för mode - i mitt tycke. Jag ville kunna utnyttja viss vidvinkel samtidigt som jag vill kunna få fina porträtt med djup. Det här objektivet är perfekt. Det kostar såklart därefter, men ett objektiv som detta kommer följa med mig hela livet. 

Självfallet ger inte objektivet allt det kan på ett D90-hus, men jag räknar med att uppgradera inom sin tid. Det är fortfarande hundra gånger bättre än ett crappy objektiv på ett bra kamerahus! 

 
Nästa pryl som jag värderar högt är min dator. Alla mina bilder hanteras i Photoshop. Jag har tidigare arbetat på en iMac med stooor skärm, men den är stationär och blev jobbig att vara fast vid. För någon vecka sedan köpte jag en Macbook Pro som jag älskar något enormt. Alla mina program rullar på perfekt, skärmen är underbart bra och den är portabel! Att den är snäppet mindre gör mig inte speciellt mycket. Efterarbetet är en stor del av mitt arbetsflöde och att kunna göra det var som helst är guld värt. Jag använder mus eller ritplatta till den! 

Här sitter jag alltså nu, i min lilla röra och utan tillstymmelse av ergonomi. Döda blommor i hörnet. Men jag trivs!

Vad använder ni för prylar och hur resonerar ni kring dem? :-)
Postat i kategorin: ....BTS, ....Min vardag, ....Tips & Trix, ....Vackert
10 Oct kl. 22.18

Latest news

Bilder från min instagram: tkjaerran

Hejhej! Har börjat bli sämre och sämre på att uppdatera här. Är osäker på ifall folk ens läser bloggar längre? Haha. Iallafall. Saker och ting rullar på i en himla fart, jag är redan inne på termin 4 (2 år, liksom whaaat vart har all tid tagit vägen??) och tempot ökar för varje vecka. Okej, kanske inte för VARJE vecka men det märks av för varje termin. Just nu läser jag patologi och har hunnit med allt från att starta en egen bakterieodling till att bemöta patienter på vårdcentral. Det är himla kul, trivs fortf så bra. 

Samtidigt som cirkusen, också kallad läkarprogrammet, är i full gång försöker jag jobba. Jag ska inte ljuga, det är inte alltid lätt att få ihop den ekvationen. Vissa dagar känns det som att världen ligger framför en och andra som att alla dörrar slås in i ansiktet på en. Hårt. Fotografering är en fantastisk väg att vara kreativ på men den är inte alltid enkel. Framförallt är det tidskrävande och just tid finns det snålt om ibland. Jag är trots allt väldigt tacksam över att jag kan köra på vid sidan av plugget - det är något som pressar mig framåt de dagar som är lite extra tunga. 

Just nu är klockan strax över 22 och jag är helt slut. Jag har varit i skolan, haft laboration och redovisning. Nu under kvällen har jag hängt i inkorgen, svarat på mail och planerat veckorna som kommer. Fick lite feeling och tänkte att jag skulle uppdatera här.  Det händer trots allt massor av roliga saker just nu och jag vill ju dela med mig av dem! Innan dess ska jag dock ta en god natts sömn, det känns som att jag kommer uppskatta det... :-)
Postat i kategorin: Läkarlinjen t4