31 May kl. 21.49

Inför-tenta-tankar

Nu sitter jag med vad som blir sluttampen av plugget för den här terminen. Vi har iof en munta kvar efter det skriftliga men den känns ganska okej i relation till vad som kommer först. När det gäller stress och ångest känns det som att jag har två mode - antingen är jag helt uppe i varv och mumlar mantran tyst för mig själv och ser till synes galen ut, eller så är jag mer apatisk, ungefär som om jag redan accepterat min sits och bara finner mig i den.

Ikväll har jag mode 2, det sistnämnda. Jag har pluggat till och från hela dagen (och dagarna som varit, och dagarna innan dess...) men jag vet inte, något är bara av. Jag ska scrolla igenom lite anteckningar och sådant nu innan läggdags, sen får morgondagen helt enkelt gå som den går. 

Självklart vill jag klara tentan - det är ju det slutgiltliga målet för en tävlingsmänniska som jag - men under mina år av tidigare studier har jag ändå lärt mig att sätta kroppen först. Terminen som gått har jag innehållit lite sjukdom och sådant kan man aldrig förutse, därför måste jag ha det i åtanke när jag får resultatet. 

För en som ständigt tävlat i betyg och skola är det också en utmaning att nu tampas med en hel klass fylld av superduktiga studenter. Jag får dock säga att det änsålänge fungerat väldigt bra. Alla är duktiga och vissa kanske känner ett större behov av att visa det men överlag är det ingen uttalad konkurens i klassen. Man ska absolut pusha varandra framåt men hets leder bara till ångest och negativ stress - man måste komma ihåg att den man främst tävlar emot är sig själv och i det stora hela är en omtenta ingenting. 

Nej, nu ska jag preppa lite till - sedan får det bli tid för sömn :-)

Postat i kategorin: Läkarlinjen t1
30 May kl. 12.33

Jacob pointing at things

Min drömmiga Jacob <3 

Solen fortsätter ge oss fantastiskt sommarväder här i Lund, det är helt underbart. Trots att jag mestadels pluggar inomhus försöker jag komma ut och vistas bland lite D-vitamin också. Igår var vi tex iväg och lämnade nycklarna till vår förra lägenhet, nu är det flyttat och klart på riktigt! 

Trots att det snart är tentadags tänker jag gå ut och sola lite på balkongen, det behövs vila också :-) Det är för övrigt snart slut på maj månad - vad hände där egentligen? Det var typ nyss nyår. Sjukt. Tänk att en hel termin har passerat förbi. Om drygt en vecka tar jag sommarlov, sticker till Milano och den italienska kusten. Jacob har bott och jobbat mycket i Milano, det ska bli kul att få ännu en guidad tour av honom - han är en riktig liten reseledare.

tex ett axplock av tidigare ofrivilliga guidade turer:

Jacob pekar på skylt i Krakow 


Jacob pratar om torg i London


Jacob pekar på oklart objekt i Hyde park ett år senare 
 
Jag kan fortsätta men nu måste jag verkligen plugga vidare (sola)! 


Postat i kategorin: ....Vackert
28 May kl. 12.31

Just nu:Plugg i trädgården! Kan inte sitta inne med gott samvete när solen gassar på såhär 😍 Nu blir det repeterande av transkription och translation 👍🏼
Postat i kategorin:
27 May kl. 17.04

Friyay


Hallåj! Nu är det äntligen fredag vilket känns med lite skräckblandad förtjusning. Skönt med helg och så, men tentan närmar sig med stormsteg för varje dag som går. Jag tycker att läget är under kontroll men jag vet också om hur mycket plugg jag har kvar och alla problem man kan tänkas stöta på där. Idag hade vi terminens sista föreläsning och nu är jag hemma - inte riktigt lika fräsh som på bilderna ovan men iaf redo för plugg!
Postat i kategorin: ....Vackert
26 May kl. 15.24

Sluttampen av termin 1


Är det något som man (jag) lätt faller dit på så är det dålig självdiciplin. De här med att vara produktiv och effektiv är inte alltid så lätt när allt annat i livet verkar roligare men det gäller att inte tappa bort sig i ursäkterna. Jag tröttnar snabbt på saker som är svåra eller tråkiga, något jag antagligen inte är ensam om.

Jag pluggar på och repeterar allt som vi gått igenom under cellbiologin - det tar sin lilla tid. Med strukturerade checklistor och fikapauser tar man sig dock framåt. Det är så många små protein och enzymer att hålla reda på att man utan problem snurrar till det, jag försöker varva anteckningar med föreläsningskompendium och youtube-klipp! Då får man det lite varierat och förhoppningsvis klarnar vissa områden upp.... :-)

Jag kan knappt fatta ett en termin snart är färdig - det är drygt 2 veckor kvar tills jag får sommarlov och då väntar en resa till.... ITALIEN <3 Can't wait!
Postat i kategorin: Läkarlinjen t1
24 May kl. 19.05

Yellow submarine

Tre bilder från hemma hos mig. Har sakta men säkert lyckats jobba in både kaktusar och djur till boendet, trots att Jacob var skeptisk från start ;-)


Äntligen har värmen kommit och nu hoppas vi att den är här för att stanna! Jag har inlett en rejäl tentavecka och försöker få ihop alla timmar på dygnet, just nu är de lite för få. Halva kroppen vill ligga på stranden och sola medan halva vill kötta cellbiologi, om man bara kunde dela på sig...

Vi kom hem från Krakow i söndags natt efter 2 härliga dagar i sommarsol. Mycket god mat, shoppning och dryck blev det - kort sagt åt vi något mest hela tiden hehe. Jag var lite trött efter strul med flygplan och sena nätter men nu har jag piggnat till och känner mig redo för plugget som väntar. 
Postat i kategorin: ....Vackert
16 May kl. 18.58

Plugghörna


Idag var jag i skolan för första gången på en vecka! Skönt att vara tillbaka men tröttsamt för kroppen som ännu inte är helt hundra. När jag kom hem sjönk all energi till bottennivå och jag somnade på sängen i en timme... :-) Nu har jag iaf börjat komma igång med mina anteckningar och sitter i min lilla plugghörna i köket. Det är som en liten avgränsad låda där, rakt över diskbänken, som är perfekt isolerad för studier (och frukost :-)))) 

I övrigt tickar klockan på, jag måste verkligen ta mig i kragen om jag ska hinna med allt nu. Det är så lätt att skjuta upp saker och som alltid sitter jag där, i sista sekunden och hetspluggar. Ska verkligen anstränga mig för att inte hamna där den här gången, vi får väl se hur det går.
Postat i kategorin: ....Vackert, Läkarlinjen t1
14 May kl. 19.29

Tentaplugg och ljumma kvällar

 

Lite såhär ser det ut hemma just nu. Jag har mått bättre idag och faktiskt fått pluggat en hel del. Det känns skönt att inte ha allt för mycket att ta igen, illa nog att "bara" vara i fas, haha. Mellan sessionerna har jag planterat om några små växter och målat möbler. Vi har igång ett litet diy-projekt (översta bilden) där ett stort matbord + 8 stolar ska bli grå. Tror det kommer bli himla fint men att måla saker tar sin lilla tid. Att bara utföra jobbet är långdraget och sedan ska allt torka mellan strykningarna. Det är kul dock, jag älskar att pilla med sånt! Min inre Ernst blommar ut. 

Nu är jag ensam hemma, skönt med lite lugn och ro. Kvällsljuset har tagit över från dagsljuset och jag ska sätta mig med mina anteckningar för att renskriva dem. Jag lär mig absolut bäst av att skriva och rita - något som verkligen fungerar på den här linjen. Tur för mig och mina blivande patienter :-))))
 
Postat i kategorin: ....Vackert
13 May kl. 16.36

Sunrise

Firar 1,5 fina år med den här filuren idag, tänk så snabbt tiden går när man har roligt

Efter en låååång vecka drar det äntligen ihop sig för helg. Utan att spy ut allt negativt ur min kropp får jag säga att jag haft en helvetesvecka med eländig sjukdom - och trots att jag endast går t1 innebär en veckas frånvaro mycket på läkarlinjen! Jag är evigt tacksam för att jag börjat piggna till nu för helgen lär behövas till plugg. 

Roligare: Om exakt en vecka kommer jag bege mig mot CPH för att flyga till Krakow vilket ska bli himla kul! Just nu är jag lite stressad över skolan, jag hade inte räknat med att ligga däckad den veckan jag planerat in extra mycket arbete :-( Semestern är iof välbehövlig men såhär innan tentan är inte direkt tid det man har i överflöd. Jag får helt enkelt ge gärnet. 

Nu ska jag pallra mig ner till ICA och köpa på mig massa gott, jag är själv hemma ikväll och lär nog behöva både socker och koffein för att hålla mig vaken bland böckerna :-)

Postat i kategorin:
08 May kl. 22.07

Vi två, 20 år

Skåne har under de senaste dagarna slagits av något medelhavsklimat och det var ju himla bra med tanke på att Sanne & jag anordnat en dagsfest + middag under lördagen. Det annars trevliga parkhänget förvandlades till någon slags paradissemester med grill, solbad och bara ben under hela natten lång. 


Vi gick tex på slackline, det var kul och svårt.


Sanne & Isolda var taggade på mat och sjukt redo för grillning.

Vi andra + Sanne igen var också nöjda med maten. Det är något speciellt med en grillad korv ute i solen.

Akrobatiken fortsatte med lite sånthär.

Imponerad över mina vänners oväntade talanger

Liksom jättefint

Sen gjorde vi ingenting också. Lyssnade på musik och sånt.

Jag och mina fina läkarvänner! 5,5 år med de här kommer susa förbi kalassnabbt.

Efter en heldag i solen gick vi hem till oss, mixade lite nice sommardrinkar och sminkade bort den ojämna brännan. På kvällen blev det stormiddag med 30 pers och sedan följde massvis av skratt, pingisturnering och prat in på småtimmarna. 

En helg kan ju egentligen inte bli mycket bättre än såhär! I sommar är det 20 år sedan jag & Sanne träffades för första gången och självfallet är det anledning nog för att dra ihop en riktigt nice sommarfest. Vi har trots allt hållt ihop i vått och torrt vilket inte bör vara helt självklart. Hon är min partner in crime och jag ser fram emot nästa jubileum :-))))

Nöjd och trött efter gårdagen har denna söndag spenderats i skolböckerna vilket faktiskt kändes helt ok - man blir ju faktiskt motiverad av så trevliga stunder. I morgon har jag en lång dag framför mig så lite sömn och en varm dusch är på sin plats!
Postat i kategorin: ....Vackert
08 May kl. 12.42

ELLER IK

 Katie Keller - Eller ik, Snakker for meget/Penge

Min kusin Katie ligger inne med den musikaliska gen som jag aldrig fick, hon har nu släppt flera låtar och alla har gått rakt upp i topp. Sedan den första singeln Eller ik släpptes har hon gjort spelningar runt i Köpenhamn, på Vegas och massa andra nice ställen och jag är såklart sjukt stolt. Denna sommaren ska jag verkligen ta mig över och se henne live, de tidigare gångerna har alla legat dåligt till. Lyssna, hon är grym <3


Postat i kategorin: ....Vackert
06 May kl. 20.40

Dungarees

Bästa plagget just nu <3

Denna soliga fredag har spenderats med plugg i mängder! Efter en nice frulle på balkongen kom en kursare hit och fram till 17:00 satt vi med vår kära cellbiologi. När temperaturen närmar sig högsommarvärme utomhus tar det emot att sitta inne men vad ska man göra...? Nu är jag ganska trött och har ätit kvällsmat, i morgon är det dags för dagsfest följt av middag som jag & min kära Sanne anordnat, väderprognosen kunde nog inte vara mycket bättre! TAGGAAAAAA
Postat i kategorin: ....Vackert
06 May kl. 10.31

My new place

 
Tavlan med organ på är från Confident Living, bordet är köpt på Åhléns och mattan är Jacobs 


En liten sneak från vårt vardagsrum! Vi har ännu bara satt in allting lite slarvigt för att känna av hur vi vill ha det, men det har iaf blivit ett "rum" hehe. Matsalsbordet och stolarna i rummet intill ska målas grå och lite nya lampor ska införskaffas, det är så kul att få planera ihop ett nytt hem.

Jag längtar så efter att kunna gå runt och fixa men skola + jobb är hektiskt för både mig och Jacob just nu. Vi har haft folk över nästan varje dag sen vi flyttade in så det blir inte så många lugna stunder (vilket såklart också är jättekul <3). Igår var vi på konsert och nu vankas det födelsedagsfirande x 3, en resa till Krakow, fotojobb och tenta - sen tar jag lov från skolan och ska jobba hela sommaren :-)))
Postat i kategorin: ....Vackert
03 May kl. 17.13

Windsurfing

Ombytt och klar, iklädd våtdräkt och helgens oklara blåtira

I måndags hoppade jag i havet för första gången detta året! Med våtdräkt och lite svala kunskaper fick man snabbt upp värmen och jag var helt slutkörd efter någon timme. Det var otroligt fint väder, säsongen hade inte kunnat starta bättre. Nu hoppas jag kunna ta mig ut minst en gång i veckan, då kanske jag till och med kan gå framåt i min utveckling, haha :-)))


Postat i kategorin: ....Vackert
03 May kl. 13.34

White walls

Mina somriga byxor är från Miss Selfridge

Hejsan! Här har det varit lite tomt, den senaste veckan rusade förbi i racerfart! 

Vi har ju som sagt flyttat och det mellan skola, jobb och Valborgsfiranden. Nu har jag sovit i den nya lägenheten i exakt en vecka och trivs så bra. Här är en liten kik på sovrummet - vitt med stora fönster och balkong. Själva lägenheten är en stor sekelskiftsvåning på drygt 100 kvadratmeter med takstuckatur och kristallkrona, behöver jag säga att jag är i (för att citera Carrie Bradshaw) REAL ESTATE HEAVEN? Fler bilder kommer <3

Nu har solen äntligen hittat ner till Lund och jag gick för första gången med bara armar ner på torget för att köpa lunch. Fantastiskt. I veckan är jag fri från föreläsningar vilket gör det hela ännu bättre. 


 
Postat i kategorin: ....Vackert