28 Mar kl. 11.18

Livet på landet

Nu har en snabb vecka rushat förbi och vi är redan framme på måndag! Jag har spenderat de flesta dagarna hemma på gården, med vänner och på påskmiddag. Vädret har varit lite varierande men vissa dagar sa våren verkligen PANG (ex då jag låg ute med Vicky i hagen och solade). 

Nu är jag hemma i Lund igen, jag anlände igår och spenderade hela kvällen med att steka pannkakor + spela Sims.... :-) Idag skulle jag egentligen behövt fixa en massa saker men eftersom hela landet håller stängt (förutom skolan, hoppas jag) ska vi ses där och gå igenom veckans plugg!
Postat i kategorin: ....Vackert
25 Mar kl. 09.15

RIVERHejhej! Här kommer en lite vårig hälsning från mig, Sofie och Jennifer (och såklart lilla, söta Theo!). Det var länge sedan vi sågs alla tre och igår bestämde vi oss för att ta en liten promenad ut i solnedgången. Vi stannade till vid en ravin i Lund och knäppte fina bilder i det magiska kvällsljuset, like the good old days, hehe :-)

Nu vaknade jag upp hemma i Lund efter att ha varit hemmahemma på gården sen i måndags. Jacob är hos sin mamma dit jag ska bege mig lite senare. Först ska jag hämta ut ett paket på posten och så hoppas jag hinna plugga lite på tåget :-)

Ha en skön påsk! 
Postat i kategorin: ....Vackert
20 Mar kl. 13.54

En söndag känns aldrig så bra som...

 
... när man har en veckas lov framför sig! Jag måste ju självklart plugga en del men slipper iaf långdragna föreläsningar :-) Det lär bli mycket lugn tid, en vända hem till familjen och påskfirande!

Igår hade jag en så fin kväll tillsammans med i princip alla vänner jag inte träffat på länge. Vi käkade middag och spelade biljard, en väldigt lagom avslutning på en påfrestande vecka. Erik och Sofie var med, som båda läser till läkare några terminer över mig, så självklart diskuterades det vilt om cellbiologi, tentor, praktiker och andra fantastiska erfarenheter. Jag är så glad över att vi alla hållt ihopa sedan gymnasietiden! 

Idag sitter jag med lite bildredigering och efter lunch tänkte jag köra ett plugg-race. Vi har gått in på den andra kursen på programmet och nivån steppas direkt upp ett ganska stort steg, man förväntas bidra med betydligt mycket mer kunskaper och engagemang. Det ska bli kul! 
Postat i kategorin: ....Vackert
17 Mar kl. 20.46

Golden

Fina nya rosor att förgylla kvällen med!
Lyktorna & ljusstaken är från HM, den med handtag är Jacobs gamla.

Igår hade vi en lång skoldag följt av post-tenta-sittning! Jag åkte hem, bytte om och tog cykeln tillsammans med Jonna för att börja festandet. Det blev förfest, sittning, mellanfest och eftersläpp innan jag slocknade hemma i sängen, nöjd och utmattad. Idag ringde klockan tidigt och smått yrvaken tog jag mig upp, slukade en criossant till frulle och drog till skolan. Kanske inte min mest produktiva dag men jag är å andra sidan nöjd över att faktiskt ha kommit ur sängen över huvud taget ;-) 

Nu har jag fått gjort lite saker vid datorn, skickat över bilder och sökt sommarjobb. Hoppas på att kunna hitta något vårdrelaterat jobb då det känns relevant för meriten. 

Nu ska jag ta en kopp kaffe och krypa ner i soffan! 
Postat i kategorin: ....Vackert
15 Mar kl. 17.05

Post-tenta-firande i solsken

Ahhh, då var årets första tenta skriven! Jag som vanligtvis brukar vara ganska lugn (jag menar, det får gå som det går!) har varit sjukt nervös sen typ i söndags (??) så att kunna lägga detta bakom mig är skönt. Förhoppningsvis gick den bra men jag var osäker på en del områden och börjar man tänka på slarvfel osv kan det ha gått hur som helst, hehe... I vilket fall som helst ska det bli helt underbart med lite ledighet, schemaläggaren har nog varit på gott humör då vi lyckas pricka in nästan 11 dagar utan föreläsningar under påsken :-)

Vaknade och gick upp 05:30 för att stilla hjärnspökena, satt och scrollade igenom lite olika samanfattningar och drack te.


Vilken fiiiiin eftermiddag det har varit!! Efter skrivningen var vi ett gäng som drog och åt sushi-lunch och solade vid Domkyrkan. Nu har jag varit hemma och ÄNTLIGEN kunnat städa hela lägenheten. Den har inte prioriterats det minsta under tentaplugget så en rejäl storstädning var passande :-) Hann ta en fika i solen också, underbara underbara sol! 
Postat i kategorin: ....Vackert, Läkarlinjen t1
13 Mar kl. 12.37

Breakfast at Tiff-.....Toves


Godmorgon!! Här sitter jag och njuter av en god frukost. Råkade sova lite väl länge så egentligen bör det väl kallas lunch... Notera colan som lite snyggt smög sig in och förstörde den annars så hälsosamma bilden :-))))

Helgen har varit fylld av plugg så dagarna flyter ihop efter ett tag. Jag kämpar på in i det sista då den första tentan ligger bakom hörnet. Jag känner mig för en gångs skull helt okej förberedd men som vi alla vet kan man bli rejält överraskad trots det! Lägenheten ser ut som ett slagfält då både jag och Jacob tentapluggar, men på ett sätt är det lite skönt med en ursäkt till att ha det rörigt ;-) Lite nya blommor har vi iallafall haft tid till att köpa, även ett par nya tavlor...!  

Nu ska jag försöka fokusera på cellcykeln igen, wish me luck :-)
 
Postat i kategorin: ....Vackert, Läkarlinjen t1
09 Mar kl. 10.32

Become the doctor your parents would like you to marryIgår var jag ute på min första praktik under utbildningen. Jag fick sätta på mig den lilla fina skylten och introducerades av min trevliga handledare som "Tove, blivande kollega!". Det var en märklig känsla, jag la snabbt till ett nervöst "jag är fortfarande bara på termin 1..." vilket direkt kontrades med "där har vi alla varit". 

Efter 9 intensiva timmar kom jag hem, satte mig på soffan och började reflektera över dagen som varit och alla intryck jag fått. Vi är sköra, vi människor. Samtidigt är vi otroligt starka. Vi är olika på så många sätt och lever skilda liv men då tiden rinner ut hamnar vi alla i samma sits. Ibland varar den inte så länge som önskat och ibland får vi tid i överflöd. Den gemensamma nämnaren är att vi alla hamnar där, i slutet.

Idag är jag mer motiverad än någonsin till att bli läkare. Jag vill rädda, hjälpa, lindra och förstå. I de fall där allt redan är gjort vill jag kunna bekräfta det. 

Nu ska jag sätta mig med plugg inför tentan och tänka på att detta är något jag får lov att göra mer än något jag måste. Sen ska jag krama Jacob extra hårt och knalla upp till mina kursare för utvärdering av gårdagen! 
 
Postat i kategorin: Läkarlinjen t1
07 Mar kl. 00.06

Tentaplugg och vårtankar


Klockan slog precis över till måndag och helgen är officiellt över! Jag har spenderat all tid med plugg, det börjar närma sig tenta och för en gångs skull ligger jag i fas (??) så det är ju kul. När jag väl kommer in i ett bra flow går det sjukt snabbt, man sitter lätt av några timmar och pennan glöder. 

Annars så drömmer jag mest om varmare temperaturer, de små vårtecken som visade sig blev snabbt nerplockade av den snö (!!) som föll under dagen. Nu är allting vitt igen men jag hoppas det är tillfälligt... En skön dag i skogen med brygghäng hade inte varit fel, får tänka tillbaka på det när dagarna är såhär grå :-)

Nu ska jag sova, veckan bjuder på mycket plugg och min första praktik som läkarstudent, ofattbart!! Godnatt!
Postat i kategorin: ....Vackert, Läkarlinjen t1