30 Jan kl. 11.30

Saturday

Det känns nästan lite förrädiskt att posta en bild på kaffekoppen, men sanningen är den att jag sen några veckor tillbaka faktiskt klivit in i de vuxnas värld och börjat uppskatta en energikick på morgonen och till allas stora förvåning börjat dricka kaffe. Mycket mjölk, bara skummad, men ändå. 

Idag är det löööördag!! Som jag längtat, haha. Efter en hel vecka med fullt schema var det så skönt att sova ut och sakterligen påbörja dagen. Jag har käkat lite frukost och ska nu ner på stan för att fixa några ärenden. Ikväll håller vi i middag för lite vänner, sen blir det Herkan och hiphop-kväll (är typ alltid hiphop-kväll på Herkan men ja). Taggad!!! 
Postat i kategorin: ....Vackert
24 Jan kl. 16.22

Dimmiga dar


Den här helgen har skrivbordet varit min plats. Jag har redigerat klart bilder, fixat hemsida, svarat på mail och mellan varven även gjort ingenting. Med en kopp te vid sidan har arbetet rullat på bra, jag känner mig redo för en ny vecka nu :-)

Tonerna har liksom vädret varit grå. Har glidit runt i stickade tröjor och antecknat lite viktigt/oviktigt i min rosa bok.

Idag låg en tjock, mystisk dimma över hela staden och jag kände mig som en Tim Burton-karaktär. En av hans gamla då, vettifan vad han sysslar med nu längre. I Lundagård såg man precis hur domkyrkan stod ståtlig i bakgrunden. Spökligt.

Jag traskade runt i den dagen-efter-lördag-stämning som söndagarna alltid innebär. Idag om möjligt ännu tystare. Här var jag för övrigt i torsdags och drack tysk öl. 

Nationerna är livlösa varje söndag. Har alltid problem med att hitta till ÖGs på dagen. På kvällen går det bättre. Oklart varför.

När jag kände mig klar med min lilla promenad gick jag hemåt. Köpte soppa till lunch och nu har jag städat fint tills Jacob kommer hem. Är riktigt taggad på myskväll, har köpt godis och hela köret!
Postat i kategorin: ....Vackert
19 Jan kl. 13.24

Mocca

Salomé E från Modellink agency

Här kommer några bilder från gårdagen! Det var länge sedan jag senast fotade i en studio och jämfört med naturligt ljus kan det vara ganska klurigt. Det enda ljuset som tillförs är ju det från blixtarna så man har inte så stora marginaler att göra fel på. Jag minns första gången jag fick lov att testa det och alla knappar var rena grekiskan för mig och resultaten blev därefter, haha! Turligt nog har iallafall någon liten kunskap fastnat och jag blev nöjd med de här bilderna. Det är inget märkvärdigt över dem men för en gångs skull lyckades jag få ner mina tankar till bild - något som jag själv tycker är bland det svåraste. 
Postat i kategorin: ....Porträtt, ....Vackert
18 Jan kl. 21.32

Feeling brand new

En bild från idag, sneak peak...

Godkväll alla fina!
Jag sitter hukad över datorn med måånga fina bilder framför näsan. Fotograferingen idag gick bra! Jag var lite nervös då jag inte plåtat i studio (eller med blixtar) sen typ 2 år tillbaka, men det var under kontroll. Den kunskap jag tagit upp under min lilla tid framför kameror kom till användning :-) Sally blev också nöjd, hon är en fröjd att fota och nu har hon lite nya bilder för sin portfolio! 

Jag lär väl sitta kvar här ett tag till men innan jag blir allt för sömnig ska jag koka upp en kopp te och kolla till Jacob som ligger krasslig ute i soffan. Stackarn, det är inte lätt med manliga förkyldningar ;-)


Postat i kategorin: ....Porträtt, ....Vackert
18 Jan kl. 09.59

Studiohäng & måndagsfeeling

Måndagar har aldrig varit min bästa vän men jag jobbar på för att fösöka ändra det. Varje söndag samanfattar jag exempelvis listor som jag under veckan ska färdigställa. Det behöver inte vara allt för stora saker, men något som indikerar på att jag faktiskt har betat av lite av varje. Det känns bättre att vakna upp en måndag när man har en fastställd agenda!

Idag ska jag hoppa in i duschen, svara på lite mejl och sådant innan jag beger mig mot en heldag(kväll?) av foto. Jag ska få träffa Sally och hoppas på gott skratt och bra resultat!

Postat i kategorin: ....Modellbilder, ....Vackert
12 Jan kl. 09.26

Keep on smiling, friday is coming

Såhär pigg och fräsch ser jag inte ut att vara just nu :-))))

I skrivande läge sitter jag hukad över datorn, morgontrött och frusen. Inget te fick jag heller, både mjölk och honung var slut! Vilken tisdag... Nej, men jag ska alldeles strax knalla iväg till en dags jobb följt av en kväll med skolarbete. Det blir mitt sista arbetspass denna veckan, senare väntar nämligen både slutseminarie, möten och en tripp till Cph! Det är skönt att ha många bollar i luften, mixar man upp alla områden blir det inte lika snabbt uttröttande :-)Postat i kategorin: ....Vackert
11 Jan kl. 17.51

JAG ÄR MED VIA LÄNK

Jag önskar innerligt att alla läser rubriken med Morgan Pålssons röst, annars tappar den all tyngd.

HEJHEJ, här sitter jag med två andra uppgivna gruppmedlemmar och försöker flumma ihop det sista på vår rapport! Vi har varit ett gott team och jag är faktiskt stolt över vad vi lyckats åstadkomma (sen vad examinatorn säger är en annan femma). Jag har jobbat hela dagen och haft någon märklig överskottsenergi som ännu sitter i, det här med rutiner verkar faktiskt vara att föredra ;-) 

Nu ska jag lägga in en sista stöt för att få detta bra! 
Postat i kategorin: ....Vackert
08 Jan kl. 22.20

Just nu:

Jag har precis återgått till studierna efter kvällsmat och ett avsnitt På Spåret. Av den meningen att döma kan jag tänkas vara 62 år närmre än 22 men så är inte fallet! I vilket fall som helst så har studierna flytit på helt ok de senaste dagarna, jag har faktiskt fått saker gjort och lite därtill. Nästa vecka blir hektisk så det gäller att inte slappa för mycket under helgen.

Här inne vid mitt lilla skrivbord har jag brett ut alla mina pinaler och med lite glass vid sidan av är det faktiskt riktigt mysigt. Jag ska fortsätta med min uppsats och sedan försöka somna i rimlig tid ♥
Postat i kategorin: ....Vackert
06 Jan kl. 12.01

London living

Om endast några veckor hoppar vi på planet för en weekend i London! Denna gång ska vi bo på the Montcalm at the Brewery vilket, av bilderna att döma, ser ut att vara hur mysigt som helst. Vi åker exakt samma helg som förra året och det ska bli skönt att fly februarislasket för lite storstadsliv. 

Innan dess hoppas jag kunna få gjort lite jobb, både fotorelaterat och "vanligt" :-) Tiden går så himla fort och jag hinner inte alltid med i planeringen. Idag är jag iaf fri så det blir bra läge för lite plugg och förberedelser. Vi har båda kommit in i sjukt dåliga sömnrutiner så att vända rätt på dygnet (och inte gå upp kl 10:30) är mitt kommande mission.... Inte konstigt att dagarna rusar förbi när man sover bort halva tiden.
Postat i kategorin: ....Vackert
04 Jan kl. 15.52

Nytt år, ny motivation

Nu när vi så sakterligen går mot ljusare tider passar det bra med lite uppdatering på växt- och ljusfronten. Den fina ljusstaken, de små värmeljushållarna och glaskuben var alla julklappar och pryder nu lägenheten! Igår blev det som sagt storstädning och det känns faktiskt ganska skönt att vara tillbaka i vardagen. 

Jag har sorterat pennor och papper inne på mitt kontor (läs skrivbord) och redan hunnit vara en sväng i skolan. Jag försöker ge järnet nu i kursens sista veckor men motivationen ligger verkligen på noll. Jag hopppas den nya ordningen peppar upp läget lite!
Postat i kategorin: ....Vackert
03 Jan kl. 16.27

Goodbye 2015 - Hello love, spring & London


2015 har bjudit på mycket bra. En del tråkigt också, men jag får säga att det positiva väger över. Jag färdigställde mina mål om att klara kurserna och vara redo för antagningsprocessen. Tyvärr slutade jag som reserv, men på plats nummer 10 istället för 1134 där jag började. Det är en jäkla bra förbättring, om jag så själv får säga. Det var mitt första försök och trots att jag självfallet hade förhoppningar på att komma in direkt var det långt över mina förväntningar. Jag är nöjd, det är den svåraste linjen att komma in på och jag är bara 10 ynka pers ifrån! Nu siktar jag på att maxa ett skolfritt halvår innan nästa omgång! 

Det blev en fin start på året med både jul- och födelsedagsfirande som slut. Har hamnat back i uppdateringen men detta är iaf två av de många fina presenter jag fick:

Som ett barn på julafton packade jag upp det största paketet - till mig från Jacob. Innuti stod detta fina soffbord som jag tittat på så många gånger. Han är verkligen bäst. Som om detta inte räckte överlämnade han även flygbiljetter, om en månad åker vi tillbaka till älskade London ♥ Mer om det senare! 
 
Postat i kategorin: ....Vackert
03 Jan kl. 11.44

N Y E

Gud så fort dagarna rullat fram nu! Jag har mest varit på resande fot, inte ens packat upp väskorna vi bott i under de senaste veckorna. Det blir dagens syssla! Efter diverse julfiranden och lite inklämda jobbtillfällen drog jag, Sanne och Jacob till Båstad för att fira in det nya året. Jag tog ca 0 bilder under vistelsen, hoppas få tillbaka kamerasuget under detta året.

Dagen höll raketfart med lunch på Sand, middag på Papas och raketer samt eftersläpp på Pepes Bodega. Vi slumrade nog alla tre till i taxin hem och sov sen gott fram tills lunchtid på fredagen, haha. 

Idag (söndag) är första dagen som känns vardaglig. Ordningen börjar komma tillbaka här hemma och lägenheten ska få genomgå en storstädning :-)
Postat i kategorin: ....Vackert