28 Aug kl. 19.28

Augustisöndag

Underbar location idag då jag begav mig ut på fotojobb! Riktigt tung himmel som senare resulterade i ett smärre ösregn. Tur en är van vid svensk sommar och preppad med regnjacka. 

Just nu ser det ut såhär framför mig. En sista lugn kväll innan skolan börjar och vardagen återgår till plugg och rutiner. Först är det dock dags för nollningen - det kommer bli himla roligt! Just nu smattrar stora regndroppar mot sovrumsfönstret och himlen är orimligt grå. Med lite tända ljus och mysig musik blir det väldigt stämningsfullt, även om jag inte riktigt är redo för att släppa sommaren så känns det att hösten snart knackar på...!


Postat i kategorin: ....BTS, ....Vackert
25 Aug kl. 10.19

Midweekend


Hejhej! Igår var det onsdag och jag spenderade hela dagen med klassen i solskenet. Vi preppade inför skolstart, nollning och allt vad det innebär. Runt 17 kom jag hem och satt mig med en hög fotojobb som jag skjutit på. Efter några timmar kändes högen lite mindre och då gick jag & Jacob ut för en drink (och för att fira att han snart är klar med sin master, STOLT). 

Idag vaknade jag tidigt och har jobbat på sen dess. Timmarna går snabbt när man sitter med bilder och planering. Nu har jag iaf veckan under kontroll och snart ska jag kila upp till skolan igen. Den här terminen ska jag verkligen försöka få ihop jobb + skola bättre, det går bra att göra bådadera om man bara sätter sig för det, dvs inte prokastinerar sig till döds som jag är så bra på :-)))
Postat i kategorin: ....Vackert
25 Aug kl. 09.30

Fotojobb: Alltid

Johan N, Mousze - promobilder för singeln Alltid

Förra veckan fotade jag omslag och diverse bilder åt artisten Mousze, eller Johan som han också lyssnar till. Det är nu tredje gången vi arbetar tillsammans och jag blir lika glad varje gång han vänder sig till mig. Tanken var att de skulle passa till den nya låten Alltid och därmed vara lite mer dämpade än vad vi tidigare gjort. Jag tycker det blev bra! Här är två bilder från jobbet, fler finns att se på instagram resp hemsida
Postat i kategorin:
24 Aug kl. 09.30

But I'm not that bold

Alla bilder finns pinnande på min Pinterest  

Jag har alltid haft en grej för Audrey Hepburn/jetset/cateye-grejer vilket jag å andra sidan antagligen inte är ensam om. Liksom vad vore inte livet om man kunde ta sitt privata jet till Paris en dag för att glömma bort både studier och krav. Strolla runt på gatorna, köpa vad man får feeling för. Kanske äta en glass, kanske äta 70. Vad vet jag. Eftersom det troligtvis aldrig kommer bli min vardag (fast man ska aldrig säga aldrig!!!) får jag nöja mig med vackra bilder och tillika filmer. De här tex!
Postat i kategorin:
23 Aug kl. 21.27

Ballerinas


Mitt uppe i ett helt annat shopping-uppdrag såg jag de här små sandalerna. De var på rea, det enda paret kvar i min storlek och de tittade på mig så som ett barn tittar på godis. Eller så var det jag som tittade så på dem. Anyways, jag tog dem snabbt till kassan och väl där var det visst halva reapriset på dem. Ödet säger jag bara. 

Nu ska jag lägga mig i sängen och njuta av en kopp te + Criminal minds, nästa vecka börjar nollningen (!!) och då blir det inte många lugna stunder. 
Postat i kategorin:
23 Aug kl. 17.26

Birds

 
Hejhej ♥ Här är några ljusa bilder, en ny hylla har fått komma upp och likaså en ny tavla. De rosa kuddarna med guldknappar har jag sytt själv i veckan då hela lägenheten för en stund blev till en syateljé och kreativiteten flödade. Idag känner jag mig inte så motiverad, jag sitter mest och scrollar genom bloggar, pinterest och tittar in i den flimrande skärmen. Igår lämnade mamma min lilla katt Babs hos veterinären för en rutingrej. Tyvärr gick det inte riktigt som tänkt och Babs kom aldrig hem därifrån. Eller jo, fast i en kantig kartong med markeringen "Babs" skriven inuti ett hjärta. Jag åkte hem för att kunna säga hejdå till henne, klappa på henne en sista gång. Som uppvuxen på en gård med mycket djur har jag sett både liv och död sen barnsben men då det kommer så oväntat som igår finns det inte mycket att linda in känslorna i. Jag saknar henne redan och tårarna kommer lite okontrollerat. Min fina vän. 

Postat i kategorin: ....Vackert
20 Aug kl. 11.26

Hey look ma, I made it

Perfekta hängslen som kommer från Forever 21 och finfina låten är av Bo Burnham. Älskar honom och dem. 

Hallååå lördag! Idag ligger molnen tugnt över Lund men det gör inte mig något för jag är på så bra humör. Oklart varför - kanske för att det vankas födelsedagsfest? Kanske för att jag ska få träffa mina kursare efter en sommar isär? Kanske för att jag ska ner och köpa ansiktsfärg (ja) på Buttericks? Skälen är många. 

Videon är slutscenen av Bo's senaste show, man kanske bör kolla hela för att få ihop konceptet men den är iaf SÅ BRA. Är fullkomligt förälskad i hur han kan väga så djupa tankar med totalt trams. Det är verkligen något jag rekommenderar (och den finns på Netflix!).
Postat i kategorin: ....Vackert
19 Aug kl. 22.59

Busy busy

Idag hade jag ett fotojobb här, solen låg på och det var frestande att känna på vattnet... :-)


Hejhej! Den här veckan har jag haft fullt upp, som vanligt tenderar jag att samla alla uppgifter tills sista minuten. Dagarna har spenderats med 3 roliga fotojobb, IKEA-besök, ihopbyggnation av IKEA-inköpen, fix inför skolstart och nollningsplanering - det ska bli SÅ KUL. 

Ikväll har jag några till saker på min to do-lista att bocka av och i morgon är det dags för en provfotografering med ett bröllopspar, födelsedagsfest och lite annat smått och gott. Nu ska jag rusa vidare! 

 

Postat i kategorin: ....Vackert
16 Aug kl. 10.00

Shooting stars

Postat i kategorin: ....Modellbilder, ....Vackert
15 Aug kl. 22.30

Trade for Kardashian

Plaggen är från Bikbok, HM, HM Home och Gina Tricot

Ååh, den här dagen har varit så mysig. Mitt sovschema är för tillfället helt ur balans (sov typ 11 timmar i natt haha) men trots en seg start kom jag igång framåt timmarna. Jag mötte upp Sanne, vi gick en lång sväng i Lund ( i underbart väder!!) och avslutade med lite shopping. Jag köpte diskhandskar och trasor - ungefär lika glamouröst som det låter. Just nu sitter jag med tända ljus och scrollar igenom alla saker jag vill lägga pengar på. Pengar jag tyvärr inte har överflöd av :-( Kanske ska byta ut studentlivet mot ett sånt Kardashian-liv där man bara får pengar för att existera. Då hade jag köpt allt det ovan (minus disktrasorna) och levt i en underbar rosa värld!! :-))))


Postat i kategorin: ....Vackert
10 Aug kl. 16.49

Summer 16
Trots att 7 veckor gick till jobb fanns det tid för många dagar i sol och med fint umgänge. Hösten smyger sig inte på lika skrämmande när man utnyttjat sommaren väl tycker jag, då blir det mer till en längtan efter ett nytt kapitel. Den här veckan är min första utan jobb och änsålänge har jag gjort... ingenting, haha. Nej, det stämmer inte helt - jag har varit och handlat, städat och surfat - men mestadels tagit det lugnt. 

Utomhus slår regnet mot rutorna men inne är det mys. Jag har mest varit inomhus idag så det kanske är dags för en tur ut ändå, med paraply och så. Vi får väl se! 
 
Postat i kategorin: ....Vackert
03 Aug kl. 11.31

I tankarna


I mina tankar just nu - idéer kring bland annat...

> Sängkläder och sovrum. Igårkväll klickade vi hem en ny säng så alldeles strax slipper vi trängas i den nuvarande på 120 smala cm. Nog för att det har fungerat (och i den förra lägenheten fanns det inte plats för större) men nu känns det som ett steg i rätt riktning. Den nya är grå och har hög stomme, något säger mig att det vita sovrummet kommer kännas komplett med denna skönhet. Förhoppningsvis kommer jag sova som en gud också. 

> Allt som är gammelrosa. Min rosa-period kommer och går - just nu är den igång på högvarv. Eftersom jag vet om dess sässongsbeteende köper jag gärna detaljsaker eller sådant som iaf inte hänger upp hela garderoben (ok den extremt gammelrosa tyllkjolen fick bli ett undantag). Typ söta underkläder, alltid fint! Perfekt som present, hint Jacob. 

> Snörade ballerinas. Någonting med dem är så feminint och stilrent. De må vara en liten process att ta på sig men det kan man väl stå ut med. Passar bra till den inköpta kjolen nämnd ovan ;-)

Annars då? Idag är mitt första av de 3 sista jobbpassen (den meningsuppbyggnaden?), sedan blir jag en fri själ. Dagen till ära har mitt ena öga exploderat av en ömmande vagel, varken bekvämt eller tilltalande...
Postat i kategorin: ....Vackert
02 Aug kl. 11.00

Dining // working area

 
Lite plottriga detaljer från hemma. Bordet som blivit grått, mina växter som sakta men säkert ökar i mängd, små vaser och mätglas, tavlor osv. Jag älskar möjligheten att göra lägenheten personlig, man ska se vem som bor här. Just nu är här lite stökigt då vardagen består av mycket jobb + plugg men det finns charm i det med!
 
Postat i kategorin: ....Vackert
01 Aug kl. 22.43

Brand new gold/pink


Känner mig som Carrie Bradshaw i den här kjolen, blev totalt förälskad så fort jag skymtade den inne på Zara. Kärlek.

Nu går jag in på min sista jobbvecka, känns kanon men samtidigt lite tråkigt - jag har ju trivts väldigt bra! Förhoppningsvis kommer jag hinna extrajobba lite under höstterminen, det är aldrig fel med plus på kontot (speciellt inte då det går mot höst dvs bästa klädsässongen...). I vilket fall som helt ska det bli skönt med lite hederligt sommarlov. 

Just nu sitter jag framför datorn, ska strax stänga ner och krypa till sängs. Morgondagen är ledig vilket ska bli skönt, jag har en del ärenden att ordna upp. Har Bo Burnhamns senaste show på i bakgrunden. Geni. Kan lyssna om hur många gånger som helst, tröttnar aldrig på något av det han gör <3 
Postat i kategorin: ....Vackert