24 Apr kl. 15.18

Ny månad - ny lägenhet


Hej, och välkommen hem till mig....!

Efter drygt ett år i vår nuvarande lägenhet är det med vemod vi packar ner alla prylar i flyttlådor. Vi har trivs så himla bra här men från och med maj månad kommer vi bo på en ny adress - och själfallet ska det bli hur kul som helst!

Att hitta boende här är som i alla studentstäder lite klurigt men lyckligtvis kom vi i kontakt med en sjysst värd som visade oss den här fantastiska lägenheten. Jämfört med utrymmet vi är vana vid känns detta som ett slott :-)))))) Jag som älskar äldre byggnader med känsla och detaljer föll såklart stenhårt och Jacob lika så. Allt har gått snabbt och efter att ha tryckt in det hela mellan jobb och skola flyttar vi in om 2 dagar, det blir snabba puckar. 

Våra möbler kommer såklart hänga med men lite nytt ska nog kunna inhandlas, det har blivit en del Pinterest-häng redan ;-)
Postat i kategorin: ....Vackert
21 Apr kl. 18.26

Pale waves

Salomé E i NAKD, foto & retouch av mig

Här kommer ytterligare några bilder från min senaste shoot! Det var kallt och eländigt men bilderna blev bra och kunden nöjd :-) I helgen har jag ytterligare ett fotojobb, möjligtvis ser vi Sally även där.

Idag har jag gjort så vardgliga saker som att plugga, handla mat och klippa mig. Det känns skönt att ha blivit av med de slitna längderna, både jag och mitt hår känns fräshare nu hehe. Nu väntas lite mer skolsaker, tillsammans med min grupp ska jag bla färdigställa en laborationrapport och sedan förbereda inför morgondagens ganska tunga föreläsningsupplägg!
Postat i kategorin: ....Vackert
17 Apr kl. 18.07

Salomé i NA-KD Fashion

>
Salomé E i samarbete med NA-KD Fashion, foto & retouch av mig.
Kläderna går att hitta på deras hemsida.
Hejhopp! Här har det varit lite dött, dagarna har rullat förbi snabbt och kreativiteten fick läggas lite åt sidan. Den här veckan har varit ytterst packad med skola, laborationer, sjukdom och jobb.

Bilderna ovan är fotade tillsammans med Sally och jag måste erkänna att jag är nöjd! Dels för att jag äntligen hittat något som känns som "min stil" och dels för att jag vet hur satans kallt det var under shooten. Jag var ju iof påklädd men stackars Sally frös så hon huttrade (jag med haha). 

Annars funkar saker och ting fint, jag trivs bra med mitt val av utbildning och med lite flyt hoppas jag kunna berätta en mycket rolig sak snart! Det är lite anledningen till att här varit så tyst, jag håller tummarna för att allt ska gå min väg :-)
Postat i kategorin: ....Porträtt, ....Vackert
12 Apr kl. 20.59

Even big dreams can come true

Drömmiga bilder från min pinterest Postat i kategorin: ....Vackert
10 Apr kl. 10.12

The see me (sushi)rolling


Vackra Lundagård i vårkläder!

Fika på balkongen efter en fredagskväll med hemmagjord sushi, vin och goa tjejer.

Söndag igen! En vecka går verkligen snabbt när man har roligt. Jag har hunnit med en dags praktik, flera föreläsningar och mycket plugg - allt summerades upp till en mycket bra PBL-fredag (vad är PBL?) följt av tjejkväll!

Vi gav oss på att göra egen sushi vilket gick över förväntan. Hett tips för de som tröttnat på taco-fredag eller helt enkelt bara finner glädje i att rulla ris med vänner. 

Dagen efter gick tempot ganska lågt. Frulle i soffan, Sherlock Holmes på tvn, varm kvällspromenad följt av en spontan middag på Stortorget. Jag kände mig för en gångs skull lite "ledig" och sköt upp plugget tills idag!
Postat i kategorin: ....Min vardag, ....Vackert
07 Apr kl. 12.27

Nude at home


Klänningen köpt på Nelly, vi hade den i butiken jag stod i men den hann ta slut innan jag fick tummen loss :-)

Idag är jag åter igen fri från föreläsningar. Plugget har väl varit sådär, försöker vara effektiv men det vi läser just nu är inte så roligt. Jag mixar böcker med videor men det går lite trögt. Nu är det snart dags för lunch, hoppas återfå lite energi efter det!

Saker jag gjort istället för att läsa:
- Målat naglarna
- Diskat
- Städat
- Flyttat runt alla små ljus och vaser till nya platser
- Druckit te och käkat knäckebröd

Ibland kan jag bli fascinerad över hur lite jag kan göra på orimligt mycket tid. Lyckligtvis brukar dessa mindre produktiva dagar vägas upp av de andra, hehe. 
Postat i kategorin: ....Vackert
06 Apr kl. 20.30

I'm just a girl, standing in front of a boy...


... asking him to love her
- Notting Hill 

Som en sucker för Hugh Grant och även allt i pastell kan man ju inte annat än att vilja besöka Notting Hill. Hela dagen var kylig och regnet föll hårt mot den kalla asfalten men det hindrade inte oss. Varma stopp inne på mysiga baristor livade upp stämningen och efter någon timme kom faktiskt lite sol. 

Just nu ser det inte ut att bli fler London-besök i år, på schemat står däremot både Krakow och Barcelona. Något måste man ju ha att se fram emot! Man ska dock aldrig säga aldrig, det är trots allt bara 2 timmar bort... :-)
Postat i kategorin: ....Utflykter
06 Apr kl. 15.48

Tänker alltid på dig i april

Glasvas och ställ från Indiska

Det är inte så ofta jag ser någonting som jag måste ha. Oftast MÅSTE jag ha det ca 5 minuter innan jag inser att nej, så viktigt var det inte. Idag var jag ute i Lund med mamma och moster, vi fikade gott och av en slump sprang jag på denna vas-liknande grej. Blev helt frälst och så snäll som mamma är köpte hon den till mig. I en blomsterhandel hittade jag några fina snittblommor och nu står den lilla kreationen hemma i fönstret. Så himla fin!

Skalet fick jag av Jacob, ännu oklart huruvida han skämdes över mitt andra slitna skal eller bara är sådär snäll. 

Idag och imorgon är jag fri från föreläsningar och ska få undan en hel del plugg! Just nu är det fokus på citronsyracykeln, cellandning och proteiner - lite repetition från gymnasiet men för en som läste biologi för ca 4 år sedan är den välkommen ;-)


Postat i kategorin: ....Vackert
04 Apr kl. 18.06

Det första tentaresultatet...


En liten del av min klass - då vi precis skrivit första tentan och var redo för tentasittning!

Det gick ett surr genom hela föreläsningssalen då det uppdagade sig att första tentaresultatet kommit ut. Till den stackars föreläsarens missnöje är vi nog många som har lite kunskapsglapp gällande sista delen av proteolys...

Jag får medge att pulsen ökade ganska markant när jag scrollade ner längs pdf-filen i jakt på mitt kodnamn. När jag väl hittade det tittade jag snabbt på poängsiffran för att se att JA! JAG BLEV GODKÄND!! Både jag och den tillika godkända kamraten bredvid mig kunde dra en lättad suck och lite diskret fick vi till en high five innan föreläsningen fortsatte. Nu har vi klarat den allra första tentan på läkarlinjen - med många att komma är detta ändå något speciellt. Nu är vi ju liksom 1/22 färdiga läkare ;-)
Postat i kategorin: Läkarlinjen t1
04 Apr kl. 14.21

Anatomy on the wall


Vårkänslor ramlar in med buller och bång, denna gång hoppas jag de är här för att stanna! Den senaste tiden har jag haft fullt upp - främst med skolan men även lite jobb har smitit emellan. Nog för att det blivit en del sena kvällar men ingenting har ännu blivit för stort för att klara av. 

Som ni kan se på det fagra kollaget ovan har lite nytt flyttat in hos oss (obs - inte katten ;-)). En tavla som jag så länge suktat efter är nu upphängd och ännu lite fler växter är på plats. Jag har dock en bit kvar för att slå mammas omänskliga orkidé-armé. Med en enkel liten lampa blev det nytt ljus bredvid soffan och allt som allt trivs jag väldigt bra i vår lilla boning. 

I helgen var vi på lite olika äventyr, bl a reds det islandshästar i underbart solsken. Idag känns det i kroppen och efter en tidig start (jag är inte gjord för 8-föreläsningar!!) är jag nu hemma - redo för en kopp te och plugg!
Postat i kategorin: ....Vackert
01 Apr kl. 15.38

Study space

FREDAG! Äntligen, äntligen är det helg och solen skiner likt en riktig vårdag. Jag har varit i skolan lite snabbt för att gå igenom veckans fall och nu kommit hem, käkat lunch och städat. 

Snart tänkte jag ta en frisk promenad i solen för sedan blir det mycket plugg. Jag har kanske varit lite väl bekväm under veckan och mest haft trevligt, nu får jag ta igen det jag missat. Cellbiologi och biokemi överlag är inte mina bästa ämnen så det är lätt att bli distraherad... Jag har iaf brett ut mig i soffan och ska gå igenom lite bra videos, det är ett smidigt sätt för att få lite överblick på stora områden tycker jag :-)

Postat i kategorin: ....Vackert