19 Nov kl. 09.05

Have yourself a merry morning


Jag, till skillnad från min sambo, har legat lite efter i julstämningen (vi är trots allt på den 19 november så det är fullt förståeligt i min mening) men ibland blir julkänslan påtaglig. Typ som nu, när jag dricker en kopp tee som verkligen är JUL för mig, något jag nog inte druckit sen förra året. Det blir lite extra varmt i magen, vilket kan behövas en dassig dag som den här!
Postat i kategorin: ....Vackert
18 Nov kl. 17.47

Green & walnutGodkväll! Klockan tycks redan ha passerat 20 pga totalmörker och innan man kommer ihåg att det bara är november månad får man lite panik över hur många timmar man isåfall viftat bort. Nej, klockan är alltså endast 17:41 men det bryr sig inte solen om. 

Jag har dock hunnit med saker som om klockan faktiskt vore mer - ett seminarieföredrag (som vi klarade, applåder tack!), slänga ihop några snabba testbilder inför ett eventuellt jobb, redigera ytterligare lite bilder som jag legat back i, snabbt inta föda, jogga till sjukgymnasten och sedan hem igen. Nu sitter jag här, ska snart byta om från träningskläder till något mer tilltalande och möta upp Jacob för en tur in till stan. Tänkte överraska mig själv och hela min omgivning med att börja julhandla i tid ;-)


Postat i kategorin: ....Vackert
16 Nov kl. 08.07

Julstämning och skolförberedelser

Godmorgon! Då var det måndag igen, jag är uppe med tuppen för en gångs skull. Om någon timme ska jag på seminarie och innan dess få gjort lite jobb som hamnat efter. 

I lördags tog vi tåget över till Köpenhamn! Det är nog vad jag älskar mest med att bo i södra Sverige, närheten till allt annat. På 40 min kan man lämna vardagen och ha hela norden & europa framför sig. Det blev en heldag i staden med shopping, god mat, tivoli (!) och sedan ytterligare mat och dricka. Vid midnatt rullade vi hemåt, trötta men nöjda. Söndagen gick åt för plugg och förbereda inför idag, det är skönt att knyta ihop veckan och gå igenom kalendern tycker jag. 

Jag ska mest ägna mig åt skola och jobb, åter igen. Känns helt sjukt att tiden gått så fort, snart är vi inne i december månad...!
Postat i kategorin: ....Vackert
12 Nov kl. 11.22

One can never be overdressed or overeducated

Jag pratar oftast inte så djupt om skola utan det är mest lösa klagomål...

Det har varit ett par jobbiga veckor men nu är den första vågen över. Det känns ganska tomt faktiskt, jag har inte riktigt hunnit samla mig. Jag har alltså gjort klart det sista jag behövde för att få 22,5 i poäng och avslutat en resa som stundvis varit ganska jobbig. Nu ligger det inte i mina händer längre, om jag har lite flyt kan jag börja läsa till läkare så snart som i februari. Jag vågar nästan inte ens prata om det med risk för att jinxa allt! Håller alla tummar och tår. 

Tills dess fortsätter min andra utbildning som jag har försummat lite (mycket). Det ska bli skönt att kunna fokusera fullt på det, det värsta jag vet är när folk får fel uppfattning om mig när det kommer till skola och arbetsmoral. Inte för att det egentligen har någon betydelse här på universitetet, men jag vill inte ses som någon slacker bara för att jag prioriterar annat. Nu jäklar ska jag sätta de kommande tentorna med råga, köpte tillochmed böcker i tid för kursstarten denna gången ;-) (har dock inte hämtat ut dem än hahaaa)

På lördag åker jag med min käresta till Köpenhamn för att koppla av på Tivoli, ska bli så skönt att ääääntligen få fira att den tråkiga betygs-eran är över! 

Postat i kategorin: ....Vackert
08 Nov kl. 18.10

Mint & gold

 
Postat i kategorin: ....Vackert
03 Nov kl. 20.49

Tänker framåt


Jag kom nyligen hem från skolan efter ännu en fantastisk (fruktansvärd) case-dag. Jag har i stort sett suttit rakt upp och ner i 9 timmar (utan att räkna med tiden från igår) och stirrat på plottriga excel-blad tills jag nästan trodde att slutet var nära. Nu har jag slängt i mig några slitna fiskpinnar dränkta i remouladsås, kokat upp lite tee och ska sätta mig för att färdigställa arbetet.

Det är vid stunder som dessa ett liv tillsammans med en tjock, rik sugardaddy faktiskt inte låter så jäkla illa. Nej sorry, försöker verkligen ha blicken höjd och målet i sikte men faaaan så svårt det har varit idag.... Ska kämpa vidare, inte långt kvar nu 👍🏼😣
Postat i kategorin: ....Vackert