I fredags var det lillebrors tur att ta steget ur i vuxenlivet. Efter 3 år på den naturvetenskapliga linjen var studentdagen kommen och den startade hemma hos oss kl 07:00. Jag och Jacob anlände kvällen innan för att hjälpa till med festfixandet och servade de lyckliga studenterna genom morgonen. 


Efter en halv kopp kaffe började det stekas pannkakor som Kristoffer så amibitöst utlovat sina vänner. Det är tur man har egen äggproduktion på gården då man ska göra pannkakssmet till 15 pers. 

Klassen var i gott mod och det märkes inte av att dagen precis börjat! 

Efter frukosten blandades nervositet med fotodax, det var underbart väder som lyckligtvis fortsatte hela dagen ut!

När sista bilen åkt och studenterna begett sig mot skolan drog arbetet igång här hemma. Tält pyntades, blommor plockades och mat förbereddes. Allt under strålade sol, helt fantastiskt. 


Första dagen i klänning och allt. 

Vi mindes våra egna studenter och trivdes på trädäcket. Jag lyckades bränna mig på axlarna (har man haft dryga 3 soltimmar under 2015 så har man) och åt visst ingenting under hela dagen. Vi kom fram till att den roliga gymnasietid vi själva hade absolut utgör trevliga minnen men att livet just nu är rätt så jäkla perfekt ändå. 


Efter en sval dusch och ett klädombyte var vi redo för studentmottagning! 

Mamma och pappa var också redo!

I stekande hetta sprang klassen ut och alla mottogs av stolta familjer och vingliga plakat. Det blev en väldigt lyckad kväll med många skratt och mycket god mat!


På lördagen var allt som vanligt igen. Alla var lite trötta sedan kvällen men solen sken fortfarande och ingen nekade till en dag ute på havet. 

Till och med jag kom med på bild. Det var så otroligt skönt i havet (i våtdräkt då ;-)) och jag kände mig verkligen genomtrött när jag somnade på lördagskvällen. 

Allt som allt en lyckad studenthelg!