26 Feb kl. 21.04

Fotojobb med ögoninflammation

I måndags trillade jag inom studion, hängde lite med Joakim och jobbade i några timmar. Min långdragna förkylning har under den senaste tiden hittat till ögonen och lämnat efter sig en härlig virushistoria. Som om man inte kände sig illa nog har jag nu även rödsprängda, tunga ögon och looken pollenallergiker/narkoman är hårfin. Får egentligen inte ens bära ögonsmink men är man en fattig student så tar man sina möjligheter, hehe... Hoppas mitt påklistrade smile tar bort fokusen från min knarkblick. 

Annars har jag haft en välbehövd lugn vecka. Hängt hos Jacob, tagit en långfika med Salomé och pluggat kemi. Jag dricker massor av tee och försöker komma ur den bakteriehärd som är min kropp. Till helgen blir det födelsedagsfirande och förhoppningsvis lite kvalitetstid ute i vårvädret! ♥
Postat i kategorin: ....Vackert
22 Feb kl. 14.20

Hunterians museum - The Royal College of Surgeons of England

En punkt som jag var väldigt noga med att få med under Londonresan var ett besök på Hunterians museum, ett öppet museeum för medicinska upptäckter och det finns tillgängligt för läkarstudenterna på The Royal College of Surgeons of England men även för allmänheten. 

William Hunter levde under 1700-talet och var en enastående läkare med inrikting på obstetrik (gynekologi) och blev under sin tid en högt respekterad kirurg och psykolog med sina ingående arbeten kring den gravida livmodern. Hans inriktning är självklar efter att ha besökt museet, det är främst inriktat på obstetrik, dock inte bara gällande människor utan alla tänkbara däggdjur. Museet är på två våningar, fyllt av allt man kan tänka sig och används som ett slags medicinskt bibliotek för studenterna på universitetet. 

Det var förbjudet att fotografera i lokalen men eftersom jag är en sån outlaw (och alldeles för exalterad för att kunna låta bli) knäppte jag lite bilder. Allt är i medicinskt syfte och en otrolig möjlighet för att lära sig om biologin och dess framgång, trots detta förstår jag om man kan finna det osmakligt och inte helt moraliskt okej. 

Vi möttes av enorma samlingar, hyllplan efter hyllplan med behållare och montrar. 

Vi började lite lätt med olika muskelstrukturer och innanmäten från främst Grönlandsval. De visade skillnader på olika organs uppbyggnader - så som magsäck, tarmar, njurar osv osv. 

Något som var helt fantastiskt att få beskåda var dessa obduktioner av bla krokodil och råtta. De är utförda med sådan precision och så väl bevarade att det inte ens känns rimligt för kropparna att vara från 1700-tal. 

Senare kom vi till en avdelning av människor som levde med handikapp, på den tiden ansedda som missfoster eller rent av cirkusmaterial. Vi tittade på allt. Till exempel på en skulptur av världens dåtida största man.

Och på kortväxta-, siamesiska-, skäggiga-, tjocka-, smala-, svarta-, vita-, you name it- människor.

En hel avdelning var tillägnad just obstetrik. Det fanns foster i alla stadier, i och utanför livmodern. Jag läste på alla informationsskyltar och barnen har i alla fall avlidit under graviditet/efter födseln trots att man ibland kan ifrågasätta vissa exempel.  


Av dessa femlingar föddes 3 redan avlidna och de 2 återstående dog strax efter födslen. Det fanns en lång text skriven kring fallet då det var den största medicinska förteelsen på länge och om hur modern gav bort sina barn i vetenskpligt syfte men sparade moderkakan av traditionella skäl. Det var ganska rörande faktiskt. Femlingar har på senare tid fötts och överlevt vilket visar på storslagna medicinska framsteg. 

Allt som allt tittade vi nog på alla hyllplan och jag hoppas verkligen få en möjlighet att besöka det igen. När jag väl börjar läsa till läkare ska jag göra som de studenter vi mötte där - ta med penna och block för att skissa av. Så rofullt och intressant att sitta där inne och bara ta in allt. 

Är man i London och har möjligheten att besöka museet rekommenderar jag det varmt :-)


 
Postat i kategorin: ....Vackert
21 Feb kl. 18.29

Beach hair and flowers

Som jag längtar efter dessa dagar, man uppskattar dem aldrig riktigt mycket förrän det är knappa 5 plusgrader samt ösregn. Att kunna gå barbent, ha sommarfrisyren (som förvisso är min all year-frisyr men ändå) och pimpla kalla drycker. För att inte tala om att vara brunbränd. Åååh the days. 

Trots att regnet har hängt tungt har jag varit ute, vi gick en förmiddagshajk och sen blev det fika. Jag har även hunnit med att plugga lite samt gråta floder till Nothing Hill. En dag ska jag också bo i ett hus med en fint klarmålad dörr. En dag... 
Postat i kategorin: ....Vackert
20 Feb kl. 10.00

Wind in my hair, hand on the back of my neck

 
Postat i kategorin: ....Vackert
19 Feb kl. 19.20

Svart och senapsgult

Att svarta kläder är mitt naturliga habitat råder det inga större tvivel om, jag fick inte ens ner några kulörta plagg i resväskan (för jag äger typ inga) men för en vecka sedan haffade jag ett pannband + vantar i senapsgult som snabbt blev favoriter. De piggar upp min tunga kappa och ger precis lagom färg för mig. 

Just nu sitter jag och nynnar med till One Direction, försöker struktuera upp plugget och samtidigt fönstershoppa lite (heter det fönstershopping om man gör det online?). I vilket fall som helst är det en ganska frekvent förekommande trio hos mig. Jag letar efter den perfekta vårkappan, tänker mig något beige och klassiskt. Våren får gärna komma NU så jag kan gå i vippiga kjolar och slitna jeans med bara en tunn jacka över! 
Postat i kategorin: ....Vackert
19 Feb kl. 13.41

I will work hard for easy living


Eftersom min kamera väger likt ett mindre spädbarn fick den bara hänga med en dag, att promenera flera kilometer med den hängandes är påfestande även för den bästa. Jacob fick agera personlig assistent då jag lätt blir distraherad och går rakt ut i gatan/tvärstannar olämpligt när jag har siktet genom linsen, det blev några räddningsinsatser från hans sida men bilderna blev iaf bra.  

Vad jag var mest uppslukad av var alla vackra byggnader och klassiska små butiker. Och alla blommor såklart. Ville köpa med mig rosor och tulpaner från varje litet stånd men insåg snabbt att det inte skulle vara lönt. Den dagen jag får en egen lägenhet att fylla ska jag ta igen för alla blomlösa dagar. Jag tror vi båda fick lite extra motivation med oss hem till plugget, det kan minst sagt behövas. Tror bestämt jag ska sätta en vas tulpaner vid skrivbordet så kanske saker och ting flyter på lättare.... :-) 

Postat i kategorin: ....Vackert
18 Feb kl. 17.24

London living situation

Under vår weekend var vi incheckade på Millennium Bailey's hotell i Kensington. Vi spenderade inte allt för mycket tid på rummet men samtidigt var det en oerhört skön känsla att efter timvis av promenerande få slänga av sig skorna och slappa en stund innan det bar ut för kvällsskoj! Hotellet var supermysigt med trevlig personal och allt sånt man önskar sig när det är semester.

Det fanns en ofantligt lång trappa som jag blev lite förälskad i men faktiskt aldrig gick i (fötterna bad om nåd varje gång vi varit ute och hissen var räddningen då vi bodde på plan 4).


Rummet var trivsamt och beige, det kändes ganska typiskt brittiskt. Nog för att det var min första gång i staden men det uppfyllde mina förväntningar iallafall! 


Vi var faktiskt ganska ordningssamma under dagarna men bodde i ett tillfälligt kaos då det var dags att packa ner allt i väskorna. Jag köpte inte så stora grejor men trots det kändes väskan typ 10 kg tyngre än innan avgång.... 


Vi bodde minst sagt centralt och utsikten från fönstret vätte rakt över en t-bana och diverse matställen. Det var mysigt att kunna dra upp gardinerna och mötas av morgonljus, trots att temperaturen inte var avsevärt högre än hemma kändes det sjukt vårligt i solen! 
 
Efter nogranna packningsritualer fick allt till sist plats i väskorna, inklusive lite shoppingfynd. Trots att man bantar ner bagaget flera gånger innan avfärd får man alltid med sig saker som aldrig används, nästa trip ska jag verkligen bara ta med mig det yttersta, hehe... 


Överlag var det en otroligt trevlig vistelse, jag och Jacob var båda nöjda över att ha stått ut med varandra och ser ändå ljust på fler äventyr. Jag kan absolut rekommendera boendet, det lönar sig att gallra lite bland alternativen och hitta något som är tilltalande både utseendemässigt och geografiskt :-)
 
Postat i kategorin: ....Vackert
17 Feb kl. 21.57

London valentine

Lite snabba bilder från vår weekend! London bjöd på sina finaste sidor gällandes det mesta - jag fick god mat, shoppning och mängder av vackra promenader i om möjligt ännu vackrare stadsdelar. Kikade in drömkåkar och njöt i vårsolen. Jacob hade planerat in en underbar lördag och jag kände mig som tagen ur Pretty woman (minus hela prostitutionsgrejen då), han skämmer verkligen bort mig. 

Idag har jag kommit hem, i viss mån packat upp väskan och försökt ta in faktumet av att jag ska jobba resterande dagar. Visst är det skönt att vara produktiv men morgonpromenader med croissanter längs Kensington Palace Gardens hade jag också kunnat vänja mig vid... ♥
Postat i kategorin: ....Vackert
13 Feb kl. 07.00

Nu åker viiii

Nu flyger vi till London, hoppas på fint väder och mycket skoj! Nedan följer en bild på Harry för det var den enda jag hade på den här datorn. Lite passade faktiskt. Kika in på min instagram för att få bättre koll ♥ tkjaerran 

 
Postat i kategorin: ....Vackert
11 Feb kl. 10.42

Spring wanties

 
Postat i kategorin: ....Vackert
10 Feb kl. 09.28

Det var ingen feber i Körsbärsdalen

Tänker tillbaka på väder och äventyr likt dagen efter valborg - eftermiddagssol i Körsbärsdalen med Sanne, längtar efter att få mysa i år igen! Våren är så underbar med alla knoppar och sin ljusblå himmel... 

Dagsläget är inte riktigt lika ljust hos mig. Bortsett från att solen faktiskt lyser och plugget går bra har jag börjat veckan på sämsta möjliga vis. Halsont som blev till feber, lång dag på jobbet och när jag väl körde hemåt var det trafikstopp och massa tjuriga bilister (däribland mig själv antar jag) gjorde sura miner genom rutorna. När jag kom hem somnade jag kl 8 och vaknade nu upp till en måttligt bättre tisdag. 

Idag ska jag plugga på och försöka få gjort allt det där jag så erfaret skjutit på. 


Postat i kategorin: ....Vackert
07 Feb kl. 18.08

Powder pastels vs monocrome


Från mitt senaste jobb hos fina Whoops

Jag hör ju till den svartvita skalan, man brukar inte se mig bada i färger men visst kan det kännas lite fint att strosa runt i något pastelligt ibland! Vill bära dem med någon vippig kjol och fina klackar ♥ Snart kommer kläderna ut i butik, här är några förkikar! 
Postat i kategorin: ....Modellbilder
07 Feb kl. 14.21

Switch me up

Idag gick jag upp kl 12, det var inte riktigt planerat, det bara blev så. Jag antar att det hade varit ok om gårdagen inneburit annat än soffhäng och hallonsorbet. 

Nu är jag iallafall igång, städar huset till toner av Rolling Stones och ska dra ihop en morotskaka. Fick ett såntdär oförklarligt crave på det, kan vara världens godaste kaka när jag tänker efter. Verkar som att kvällen blir i samma tema som gårdagen.... 
Postat i kategorin: ....Vackert
06 Feb kl. 18.15

Efter 8 timmar i för små skor...

..... tar orken liksom slut. Vi höll iallafall uppe humöret trots ömma fötter, här är Sally innan de sista bilderna togs. I tankarna spelades Bon Jovis Bed of roses och vi plöjde genom den sista timmen med många skratt! 

Annars då? Idag jobbade jag som lärarvikarie (jobbkontraster...) och skickade hem en stackars pojk som föll offer för vinterkräksjukan. Just nu sitter jag mest och ber till gudarna (ja alla gudar, kan inte vara petig) för att jag ska slippa det. Nog för att jag inte börjat plugga medicin än men den lilla kunskap jag har av hur lite som ska till för att sprida de äckliga bacillerna gör mig livrädd. Preppar med allt jag kan komma på!
Postat i kategorin: ....BTS, ....Vackert
05 Feb kl. 22.00

Krispiga vinterdagar

Snö i dess bästa form - tillsammans med sol och vindstilla väder! Idag har jag faktiskt njutit hela eftermiddagen av solsken och kanske lyckats snappa upp lite färg i ansiktet (mentalt iallafall). Tänk vad glad man blir av lite d-vitamin. Jag har jobbat på skolan och det var första gången jag tog rastvakten utan termobyxor sen det blev vinterväder. Det är stort för mig. Sen jag kom hem har det varvats plugg med mat och jobb, nu ska jag försöka få mina välbehövda sömntimmar innan det vankas en heldag!


Postat i kategorin: ....Vackert
04 Feb kl. 15.18

Preppade för Alla Hjärtans Dag med Sally

 

Pasteller och romantik på jobbet med Salomé

Årets mest krystade högtid ligger för dörren och jag har badat i kärlek. Som den totalt ointresserade (men ack så självständiga) romantikern jag är kan den 14 februari mycket väl innebära en kväll med thaimat framför Top Gear. Liksom, oavsett om jag är i ett förhållande eller inte, det är inte min grej att vara söt på beställning. Igår inleddes iallafall kärlekskampanjen med fulla tag - rosor, spets och sidenlakan, vi körde på allt. Jag jobbade i studion hela dagen och levde på gifflar + vindruvor. När jag till sist kom hem till Jacob fick jag mat och somnade som en stock i soffan. Hade inte ens energi för att se klart Sherlock Holmes och inget direkt minne av hur jag kom in till sängen, då är det fan illa. 

Annars är det fullt upp med plåtningar, annat jobb och skola! Jag har en del kvar att göra och om (nästan) en vecka sticker vi till London, wieee! 
Postat i kategorin: ....Modellbilder, ....Vackert