29 Apr kl. 10.30

New love

Efter en livstid av miserabel datoranvändning har jag äntligen bytt upp mig till något värt att ta en bild på. Igår blev jag med ny dator och sen dess har jag väl inte fått så värst mycket annat gjort. Äntligen kan man se alla detaljer och färgskillnader då man jobbar, verkligen ett lyft! 

Jag sitter med lite nya bilder från helgens shoot, de ska levereras innan fredag och just nu känns det endast som ett nöje ;-)
Postat i kategorin: ....Vackert
25 Apr kl. 21.42

First class riot


Nu är det vår - går helt svartklädd 


Snabba ombyten bakom kyrkan, tur man inte jobbar med folkskygga modeller 


Morgonrock, en söndags bästa vän 

Lite såhär ser mina dagar ut nu. Jobbar bakom kameran, jobbar framför kameran, jobbar helt utan kamera. Jobbar som satan med andra ord, vilket är roligt. Under helgen har jag varit ensam hemma (utan Jacob) men mest hängt med andra (Sanne, Sally & Jennifer). Nu väntar ännu en lång jobbvecka! Godnatt :-))))
Postat i kategorin: ....Vackert
24 Apr kl. 00.23

Mitt senaste jobb i bilder

 
 
För någon dag sedan shootade jag lookbook-bilder och nu är de publicerade! Trots att det är lite roligt att få stå framför kameran finner jag det inte lika stimulerande som att få vara bakom, att få skapa något helt eget är något jag behöver. Går det för lång tid mellan tillfällena kliar fingrarna sönder och kreativiteten måste ut. Fotograferingen är egentligen bara en liten del av vad jag faktiskt tycker om - hela planeringen, att göra alla val och att få rätt människor engagerade är det som är riktigt roligt - och såklart att få se sin idé bli till bild.

Jag ser fram emot att få dela med mig av fler bilder snart! 
Postat i kategorin: ....Modellbilder, ....Vackert
20 Apr kl. 19.56

Details from our home

 
Postat i kategorin: ....Vackert
19 Apr kl. 17.30

Working gal


Massor av bohemiskt och mönstrat och vitt och fint 


Fick långa lashes (som dock såg lite bättre ut efter de faktiskt torkat och fastnat osv)

Då vart det söndag igen! Jag kom nyss hem efter 6 timmar instängd i en studio, solen gassade mot rutorna men vi kämpade på. Jag shootades i sommarkläder från Drylake, massor av fina plagg som jag kan tänka mig  till de lite varmare dagarna. Nu längtar jag mest efter en lång dusch och att få krypa i mina myskläder!

Veckan bjuder på mer jobb och lite möten (låter fett vuxet) så jag ska försöka komma i säng tidigt. Orkar inte ens tänka på mat just nu men eftersom det blev thaimat igår känns det som att man borde laga något eget... Kanske. Vi får se. Ligger trots allt en pizzeria bredvid thaimaten. Omväxling? 
Postat i kategorin: ....Modellbilder, ....Vackert
15 Apr kl. 09.05

Midweek

En av mina graciösa fotoposer, är man dryga 170 cm får man ta fram stegen när man ska plåta långa modeller ;-)

Godmorgon i regnet! Här i Lund har solen lyst med sin frånvaro sen den somriga lördagen, just nu undrar man huruvida den någonsin lär komma fram igen. Jag har precis masat mig upp ur sängen efter en klassisk kväll som slutade lite för sent. Ska jobba fram till 19 idag så försöker att hinka i mig lite energi. Veckan har mest bestått av jobb och lär fortsätta så. Jag är ensam hemma, ska försöka fjäska över någon middagsgäst till kvällen så jag slipper laga mat till mig själv (fett tråkigt att laga mat till endast en person).... :-)
Postat i kategorin: ....Vackert
14 Apr kl. 10.36

Whoops Fashion I - flower series by me


Kimono & underklänning, starta dagen med svalkande klass


Stickade tröjor i alla pasteller & drömmig spetskjol, perfekt för sommarnätter. I soffan, framför lägerelden eller som härligt färgstick. 


Vit spetsklänning, en av många studentplagg att fira den stora dagen i!

Den ultimata sommarklänningen, en av många plagg i skaterstil, djup rygg och blomprint

Photo and retouch - Tove Kjaerran
Model - Justyna Kaczorowska
Hair - Michelle Lundström
Make up - Sandra Sörmell
Kläder - Whoops (länk)

Här kommer första delen av den snabba men ack så trevliga shoot vi hade i lördags! Vi hade underbar tur med vädret och det syns verkligen i bilderna :-) 

Alla plagg finns att köpa hos Whoops, butiken är belägen i Lund eller på Emporia. Passa på att hitta ett kap till Valborg (dit lördagens väder för övrigt skulle vara otroligt uppskattat!), kanske till konfirmation, student eller sommarfest. Den vita spetsklänningen är en stark favorit hos mig ♥ Endast begränsat lager! 
Postat i kategorin: ....Porträtt, ....Vackert
12 Apr kl. 12.09

Sötsaker och solsken

Vi var på matmässan som hölls under veckan på Mårtenstorget. Vi skulle egentligen vidare så hann bara stanna en kort stund, jag kikade på allt sött. Det här till exempel.

Blommor också, massvis av blommor. 

En charmig fransman försökte pracka på mig ett helt flak. Jag log, knäppte lite bilder och försvann diskret bort till rosorna istället. 

Jacob köpte korv, för ovanlighetens skull. 

Sen gick jag en runda genom gatorna, tittade på alla små knoppar och solade mot domkyrkeväggen. Veckan ska visst bli bra den med, hoppas våren är här för att stanna ♥
Postat i kategorin: ....Vackert
12 Apr kl. 11.10

Stunning Justyna

Justyna Kaczorowska - mua Sandra Sörmell - hår Michelle Lundström 

Naturligt fönsterljus och en halvfärdig styling gav vackra bilder på magiska Justyna! Jag sitter och redigerar alla bilder från veckan och ska snart bege mig ut i skogen för lite frisk luft. Jag har varit hemma över helgen, myst med familjen och premiärgrillat med kusinen. Snart beger jag mig tillbaka till vårt lilla krypin, ska ta hand om en slagen pojkvän och förbereda inför ny vecka! 


Postat i kategorin: ....Porträtt, ....Vackert
11 Apr kl. 20.30

Kickar igång våren med plåtningar


Jag har legat nere med min fotografering ett tag, pga tidsbrist och lite allt möjligt. I veckan slog jag dock till igen! Startade med en modeplåtning för Emilia Havmark som blev fab, bilder kommer så fort jag jobbat klart. Idag körde jag med ett nytt team bestående av MUA Sandra Sörmell, hårstylist Michelle Lundström och modell Justyna Kaczorowska. Det gick KALASBRA och jag längtar så tills jag får publicera alla bilder! Dyker upp lite smakprov här och var.

Instagram ♥ tkjaerran
Facebook ♥ Tove Kjaerran Photography 

Postat i kategorin: ....BTS, ....Vackert
07 Apr kl. 16.20

Morgonstund har guld i mun


I måndags vaknade jag upp med en väldig energi, sådan som man inte känt på hur länge som helst. Kl 07 var jag utanför dörren och tog en löprunda i ett gyllende Lund, stannade upp för att betrakta hur den stilla sovandes staden sakta vaknade. 


I samma veva firade vi att bord + stolar äntligen kommit på plats! Vardagsrummet är fortfarande under konstruktion och möblering men nu kan man iallafall avnjuta en god middag där :-)

Dagen i ära bjöd vi släkt och vänner på en liten sommarbjudning. Vi dukade till långbord och jag bakade en (om jag får säga det själv) goddamnit beautiful morotskaka. Smakade bra gjorde den med. 

Idag har jag jobbat och nu inväntar jag lite sällskap innan jag hugger in i resterna av kakan ;-) I veckan har jag jobb och plåtningar inbokade, håller tummarna för kalasväder! 
Postat i kategorin: ....Utflykter
03 Apr kl. 10.09

Jag tänker alltid på dig i april

 
Nu har vi gått in i ny månad (vilket verkligen kan märkas på det rådande april-väder jag sitter och beskådar). Jag är hemma över påskhelgen - njuter av sovmorgon, frisk luft och ett fullt kylskåp. Och ett otroligt efterlängtat badkar. Här hemma på gården byggs det en ny terass (för endast 3 olika var visst inte nog) och jag väntar spänt på att få ta första morgonkoppen där ute! 

Det har varit en bra vecka. I dagarna fick jag reda på att mitt arbete gett resulat, jag fick toppbetyg i kemi och kan därmed bocka av den näst sista kursen som förhoppningsvis ska ta mig in på läkarlinjen! Jag är nu bara ett ynka VG ifrån 22,5 vilket känns underbart nära. Drömmen börjar gå att ta på även om det fortfarande är en bit kvar, jag ska kämpa klart och hoppas på lite tur vid antagningen. Håll tummarna goddamnit! 
Postat i kategorin: ....Vackert