31 Aug kl. 23.04

Beslutsångest // ASOS

 
Postat i kategorin: ....Vackert
31 Aug kl. 16.03

Autumn wanties

Alla bilder finnes på min Pinterest

Jag tror aldrig jag har haft en riktigt produktiv söndag. Det är sista dagen av veckan, man är trött även om man inte ens gjort något på lördagen, måndagen lurar runt hörnet. Idag öser regnet ner, jag har tagit ett långt bad och ska sätta mig med några bilder som ska levereras. Sitter och myser med tända ljus och lite höst-tee, har der helt okej! 
Postat i kategorin: ....Vackert
30 Aug kl. 15.06

Tips till er som pluggar natur/kemi

Nu var det ju faktiskt 3 år sedan jag läste kemi på gymnasiet (realitycheck, shit så gammal jag blivit) men eftersom jag läser upp några kurser har jag tvingats plugga om det igen. Jag blev aldrig riktigt vän med kemin, det gick mest i onda cirklar och jag var lättad när det var över. För att inte hamna i samma spår tänkte jag testa en ny strategi. Istället för/tillsammans med den fruktansvärda kemiboken har jag hittat lite tutorials på youtube. Jag vet inte om det beror på att jag faktiskt har läst ämnet innan eller om tjejen i videon är någon slags trollkarl, men jag förstår faktiskt mycket bättre nu! 


Sitter ni också uppe sent om kvällarna och gråter i kemiboken rekommenderar jag denna kanalen! 

Postat i kategorin: ....Tips & Trix, ....Vackert
30 Aug kl. 13.22

Nytt nytt nytt

När jag får för mig att göra något brukar det ske ganska omgående och med full styrka, igår kände jag för en ny bloggdesign och nu en natt senare är den på plats. Lite är kvar att fixa men tycker helheten fungerar okej iallafall! 

Jag har gjort inläggen lite bredare vilket innebär att de gamla bilderna tappat lite kvalitet, men det kommer ju ändras så fort nya bilder fylls på :-) Det var länge sedan jag gjorde något helt annorlunda, kände att det var dags nu! Tror denna layouten är lättare att navigera i. Om inte så fuck yaaa'll för nu är den såhär ♥


Postat i kategorin: ....Vackert
29 Aug kl. 18.16

Mississippi kan vänta på en bättre dag, men det kan inte jag


Du kanske aldrig mer är med mig men om vi var nån annan stans, så kyss mig. 

Postat i kategorin: ....Vackert
29 Aug kl. 09.00

Sol, wienerbrödsfika och Harry-skor

Igår var jag med Sanne på äventyr! Den egentliga sysslan var att tanka bilen men jag piffade upp den underbart soliga dagen med lite extra skoj. 


Vi var vid slottet och tittade på blommor, tog vara på sommarvärmen och hängde ute i solen med fika och andra människor (dvs andra arbetslösa/lediga och pensionärer). 


Hade haffat wienerbröd på vägen, kan inte gå fel med wienerbröd. 


Sanne hade köpt nya skor, de var jättefina och så. 
Sen fick vi promenera av oss wienerbröden! Vi kom till vår (ja, vi ser den som vår) brygga vilken också fungerar utmärkt som dansgolv. Vi lyssnade på det bästa 90-talet gav och planerade en ny fest. 

Sannes fina dojjor och mina Harry Styles-boots.

Kikade inom stugan vi hade vår 20-årsfest i. Most epic night ever, #shitwentdownnnn #neverforget 


Ungefär såhär brukar det eskalera, i vanlig ordning.  


Dat moves 

Nu är det fredag och jag ska se vad för kul man kan hitta på en dag som denna. Har druckit min morgonkopp tee så dagen är liksom officiellt igång! 
Postat i kategorin: ....Vackert
27 Aug kl. 14.42

Ça plane pour moi

Postat i kategorin: ....Vackert
25 Aug kl. 19.50

So lock up your daughters

Såhär såg jag ut igår. Idag med för den delen, för jag är ensam hemma och klädvariation är inte högsta prio då. Att ens ha kläder på sig är ett stort steg. Jag har pluggat, druckit tee, kört till ICA för att köpa mer tee, tittat på Iron man (iklädd Iron man-linne of course) och typ, ätit. 

Nu ska jag fortsätta med plugget, tappade min penna (sämst student i världen som bara har 1 penna??) men hittade den nyss så lugnet är åter tillbaka. 

Och ni som undrar ifall jag är ett Iron Man-fan, inte alls. Kanske lite bara. 

Och ni som undrar ifall linnet är från Forever21, inte alls. Kanske lite bara. 
Postat i kategorin: ....Vackert
25 Aug kl. 17.28

5 saker jag inte kan ha

Håruppsättningar - Mitt hår har i princip två lägen. Uppsatt i en tofs eller helt ur kontroll. Det är långt och tjockt och hårnålar, hårspray och klämmor har ingen som helst effekt. Jag har försökt, jag har låtit andra försöka, men i slutändan börjar det alltid glida och jag tar ner allt för att låta det vara utsläppt.

Stora hoop-örhängen
 - detta grämer mig en del för jag tycker verkligen det är sjukt snyggt men tyvärr blir jag instant prostitute om jag försöker mig på dem. Det är väl någon förbannelse eller så skulle jag tro.
Färgen lila i allmänhet - skyller detta på mina pigment, de är helt enkelt inte gjorda för lila, inte rosa heller för den delen. 

Bandanas eller scarfser runt huvudet - jag ser jättelustig ut, vet inte riktigt varför men min huvudform kommer aldrig överrens med det. Hur får man den ens att stanna på plats???


Stark kajal eller eyeliner - detta grundas egentligen i att jag är fruktansvärt dålig på att lägga kajal, men även när make up-folk sminkar mig känner jag mig obekväm. Lite street walker-feeling på det igen. Det kan fungera på bild men i verkliga livet har jag det aldrig. Liksom foto vs verklighet..... :
 
Postat i kategorin: ....Vackert
25 Aug kl. 13.41

Wild hearts will get broken, but at least they'll have stories to tell

Idag är det ny vecka och jag ska börja med att öppna skolböckerna. Försöka kötta igenom några kapitel så jag får koll på hur mycket jag glömt under sommaren, hehe. Fick lust att fota också (vilket jag alltid får när jag inte har tid) så vi får väl se hur dagen utvecklas. 

Tillsvidare,

 
Postat i kategorin: ....Vackert
24 Aug kl. 10.37

Skulle vika tvätt

Kan la vika den en annan dag antar jag 
Postat i kategorin: ....Vackert
23 Aug kl. 17.25

Nude men ändå tillräckligt

Välanvända läderbyxor från länge sen, skjorta från Solo

De där byxorna har fått vara med ett tag nu, jag har en viss förkärlek till läder och framförallt det paret. De var hela en gång med, tror det var en utekväll i Lund som satte spåren. I vilket fall som helst uppskattar jag den lite svalare hösten då man kan dansa rundor i dem utan att överhettas. Trots att det tar en 15 min i ryggläge att kränga dem på sig är det värt det. Jag trivs som bäst i dem + en enkel vit t-shirt, eller med någon sån här skjorta i knasigt tryck. 
Postat i kategorin: ....Vackert
22 Aug kl. 21.59

Trenchcoatväder och nytt

 
Tänkte lista lite saker som went down hos mig idag:

- Städade garderoben och hängde fram alla höstplagg. Lite sorgligt att packa in de pastelliga sommarkläderna men det känns ändå okej i magen med tjocka tröjor och strumpbyxor nu.

- Fick lite lön för slit jag hållt på med, alltid tacksamt.

- Har tittat ut kappor och stövlar som jag vill införskaffa (kan vara en konsekvens av ovanstående punkt).

- Såg Harry göra ice bucket-challengen, inte för att jag direkt gillar sånt tjafs men finns det anledningar till att se honom genomblöt tar jag dem.

Nu sitter jag här, blickar in över min nystädade klädsamling och lyssnar på regnet utanför. Det är lite såhär jag bestämt att jag vill se ut de kommande månaderna:


Blir till att jaga den perfekta kappan i morgon, de lär väl ha fått in lite höstsaker nu? Det hoppas vi! 
Postat i kategorin: ....Vackert
21 Aug kl. 12.28

Det bästa med hösten är kläderna

Top, hatt & kjol är från HM, den underbart sköna koftan är från forever21

Alltså jag älskar dagar som dessa! Solen skiner och luften är precis sådär krispig som den bara kan vara mot hösten. Jag blev lite inspirerad av Almas höstjacka-inlägg och tänkte att jag också ville visa vad jag helst spenderar tiden i! Hur mycket jag än älskar fina klänningar och vingliga skor tror jag att det bekväma och rufsiga är vad jag alltid landar på. Mitt hår brukar vara överallt och jag bär oftast 463 lager kläder för jag fryser ungefär 121% mer än en vanlig människa. Så är det. 
Postat i kategorin: ....Vackert
20 Aug kl. 22.01

Tillbaka på jorden och allt

Den översta bilden är en länk till min pinterest ♥

Jag har varit utan internet i några dagar. 4 dagar. Exakt. Jag har räknat. Det var fruktansvärt och jag insåg hur mycket jag faktiskt behöver det och hur värdelös en dator utan wifi är när man dessutom bor på landet och inte har 3G eller ens täckning. Så, idag kom det tillbaka efter några samtal och rundor in till Telenor. YES. Jag har, ironiskt nog, inte gjort något märkvärdigt. Pinnat ihop en massa fint på pinterest, hade sån abstinens när jag bara kunde gå via appen. 

Innan dess har jag skapat en underbar macka, druckit massor av tee och choklad, lyssnat sönder min enda offline-lista, våldgästat vänner och shoppat. Det är vad man får ta sig till när världen står stilla.
Postat i kategorin: ....Vackert
17 Aug kl. 14.07

Några nyanser av blått

Igår var vi på dop för lilla kusinbarnet Emelie. Det hölls i en söt liten kyrka och efteråt blev det hembakad kakbuffé, Kristoffer och jag var nöjda. Under sommaren som gått har jag hunnit med hela 3 dop (hade varit 4 om inte Håkan-konserten kommit i vägen) vilket är ett slags personligt rekord. Ett bröllop också! 

Efter dopet åkte vi hem, bytte finkläderna mot varmare plagg och for ut till stranden för grillkväll. Det var egentligen inte jättekallt men jag frös halvt ihjäl mig trots min avancerade lager-på-lager-teknik så idag mår jag lite krassligt. Till råga på allt ösregnar det, underbara svensson-sommar. 

Jag ska slänga på mig något som inte ser ut som en pyjamas och sedan haffa glass, det får bli en sån dag idag. 

Postat i kategorin: ....Vackert
15 Aug kl. 11.46

En Lisebergstorsdag

Igår började dagen tidigt då vi på morgonen begav oss mot Götlaborg för att avnjuta en dag bland karuseller och kaninöron. Jag, Jennifer, Sara och Niklas trotsade de lite tunga regnmolnen och fick en himla fin dag! 


Blandade känslor från oss rookie-åkare innan det bar av i de stora berg-och-dal-banorna. Efter några gånger blev det dock bättre och mot slutet hade vi faktiskt öppna ögon och släppte greppet om handtagen! Jennifers skrik och mitt mantra av fuckfuckfuckfuckfuckfuck ekade dock fortfarande genom större delar av staden. STOR APPLÅD THANK YOU. 


Det kom några små regnstänk på förmiddagen men annars var det perfekt väder resten av dagen. Tjocktröjorna åkte tillochmed av emellanåt! När vi efter några timmar kände oss klara, mätta och världsvana tackade vi för oss och satte kurs hem mot Skåneland. 

Hemvägen blev ganska lång med vägarbeten, omvägar och några extrastopp men vi klarade oss bra med musikquiz, godis och några sovstunder. Jag landade hemma runt 23 och dök ganska direkt ner i sängen. Värd dag med andra ord! 
Postat i kategorin: ....Vackert
13 Aug kl. 22.31

Om en ihoprullad pappersbit kan överleva så

En jättegammal bild som jag dock ser mycket äldre ut på än vad jag gör i nuläget

Idag har jag pausat från alla aktiviteter (fast egentligen inte, att gå i klackar när man spenderat veckor i converse är värrre än man kan tro) och shoppat loss i stan med Sanne. Stan och stan, men vi åkte till Emporia. Jag köpte en bok och en skjorta som ser ut att vara designad av en person hög på lsd och sockervadd, älskar båda. Efter vårt bidragande till välfärden köpte vi thaimat och tittade på film. 

Nu har jag läst lite i min bok, använder biljetten från Håkan-konserten som bokmärke vilket jag finner lite extra fint. Jag ska packa en väska och snart sova eftersom bilturen mot Göteborg avgår kl 07 i morgon. Skulle köpt godis/proviant för färden men glömde det så får väl rota i kylskåpet. Eller gå hungrig. Det här med planering alltså. 
Postat i kategorin: ....Vackert
12 Aug kl. 22.53

Funk my life up

Postat i kategorin: ....Vackert
12 Aug kl. 11.29

Hardcore sommarslut


Sommaren må ha några fina veckor kvar (hoppas jag!) men detta är trots allt vår sista hellediga vecka så den spenderas för fullt. Vi njuter av sol och vind, på stranden och på havet. I skrivande stund sitter jag med lite mejl jag glömt svara på samtidigt som jag klär på mig för att strax dra till Lund. Vi ska köpa på oss lite prylar och sedan fara ut med brädorna. Gårdagen såg lika dan ut och på kvällen hängde jag hos Jennifer för att prata om torsdagens Lisebergs-trip. Så ja, som vanligt ska vi göra precis allt i sista minuten. That's how we roll.
Postat i kategorin: ....Vackert
07 Aug kl. 00.24

Kör vidare på blått och brunbränd hy

Bikinin och den blå härligheten fick jag hem från Nelly nu i veckan, blev kär i båda! Min garderob består typ av svarta eller vita plagg så jag är stolt över min nya färg, haha. Hoppas på många fler sommardagar/nätter så de kommer till användning också. 

Just nu sitter jag vid datorn iklädd en stor tjocktröja, lyssnar på lite nostalgi (Snook är underskattade) och ska snart stänga ner. Jag är på sånt riktigt danshumör (vem blir inte det av Snook liksom?) men vågar inte vara för aktiv nu när resterande familjemedlemmar sover. Sittdansar lite här för mig själv alltså. Det lutar trots allt mot helg nu, får försöka hitta på något så jag blir av med energin under helgen! 


Postat i kategorin: ....Vackert
06 Aug kl. 11.13

Självskadebeteende eller bara ovanligt klumpig?

Klockan har inte ens hunnit bli 12 och jag har redan lyckats skära mig på rakhyvlen när jag duschade, missa sista steget i trappan (dvs nästan dö) och gå rakt in i en utstickande kant med höften så den nu ser ut som om jag försökt rugbytackla ett kylskåp inlindat i taggtråd. Varför har man ens höftben? De, tillsammans med det lilla benet vid armbågen som jag inte kan namnet på är nog de största anledningarna till smärta i min vardag. 

Jaja, nu ska jag byta om och åka in till stan, har presenter att inhandla och troligtvis fler kanter att gå in i. 

En bild på mig iklädd hjälm känns passande för detta inlägg. 
 
Postat i kategorin: ....Vackert
04 Aug kl. 23.28

Ain't no party like an after party

Bilderna från bröllopet är fortfarande in process så jag låter denna tala för sig själv. Tagen då mitt skift var slut och festen drog igång! Bevis på att jag trots allt var där liksom. 

Denna dag har varit en innedag eftersom regnet öst ner konstant sen jag vaknade. Har redigerat bilder, ätit och haft hemmadisco. Nu på kvällningen (då det helt mirakulöst slutade regna och blev superfint väder) åkte vi en sväng till havet och bondade med surfmänniskor. Ikväll ser jag fram emot att sova i min egna säng och drömma fina drömmar! 
Postat i kategorin: ....Vackert
03 Aug kl. 22.15

Har man tråkigt en söndag kan man åka båt till Ven

Jag och Sanne tog som sagt en liten impulsare till Ven idag. Det var skitmegasupervarmt och typ 210% luftfuktighet så vi har väl svettats bort några kilon under resans gång. Skadar inte efter all tårta jag åt igår. Jag tog inte med min kamera, vilket var tur - vi hade nog med att överhuvudtaget komma framåt och hålla styrfart, men lite dokumentation blev det allt! 

Sanne framför vårt tänkta fordon med ett leende som säger "vi kommer dö här".

Med första streckan avklarad (inte dött än) och mjöksyra i våra stackars ben tog vi de resterande krafterna till att kasta oss i havet och sen laddade vi om med pastasallad + lite solbad. 

Rond 2 bjöd på lite mer självkänsla och trots att vi båda besitter trust issues utan dess like klarade vi oss helskinnande utan att skapa några större incidenter/breakups/slagsmål. 

Någonstans mellan badplatsen och två små barn som sålde kakor hittade vi alpacas. Heter det så på svenska med? Alpackor kanske? Anyways, vi var såklart tvugna att stanna för att föreviga dessa finurliga djur. Blev en del bilder och snaps till de lyckligt lottade. 

Helt klart resans höjdpunkt. 

Där fanns en hage full av kor med, som man fick (kunde) gå in i, men eftersom jag anser att kor är instabila dödsmaskiner stannade jag utanför. 

Sammanfattningsvis landade jag hemma runt 18, trött i benen och med en fin ryggsäcksbränna att jobba vidare på. Nu är jag så fruktansvärt trött att jag bara ska få gjort det allra viktigaste och sedan faceplanta i sängen till någon film. Väl avslutad vecka! 
Postat i kategorin: ....Utflykter, ....Vackert
03 Aug kl. 18.00

Ett bröllop och en båttur

Såhär såg jag ut igår innan jag åkte iväg för att plåta bröllop! Bar min flickiga klänning från Zara tillsammans med platta ballerinaskor. Kände mig som en liten midget men kunde å andra sidan balansera desto bättre. Bröllopet var jättefint, det hölls på Flädie mat&vingård och kvällen bjöd på mängder av tal, god mat och en liten regnskur. 

Jag kom i säng lite för sent för att idag vakna tidigt, dra till Landskrona och sedan ta båten till Ven. Sanne och jag har cyklat tandemcykel, badat i mängder, hängt med alpacas och bara haft en varm, hurtig dag helt enkelt. Nu är jag hemkommen och sitter med bilderna från igår! 
Postat i kategorin: ....Vackert
01 Aug kl. 19.46

Bästisarna


April och Silfyr är kompisar i värmen. De kliar varandra och viftar bort flugor. That's what friends are for i mitt tycke. De är som ett gift gammalt par, tjaffsar och surar för att sedan stå 1 mm från varandra och äta. Finisar! 
Postat i kategorin: ....Vackert
01 Aug kl. 16.29

You fit me better than my favourite sweather

Postat i kategorin: ....Vackert