Här är den första videon! Bilden är från en serie jag tog i somras, jag börjar med lite lättare saker!
Modell är Cornelia. 

Säg gärna vad ni tycker och önskar ni någon speciell bild till nästa gång, bara säg till! ♥

Det jag gör:
Öppnar bilden (den öppnas automatiskt i Camera Raw då det är en rå-fil) och drar i lite reglage. Här är det viktigaste egentligen inte vad jag gör, utan att det ser bra ut för ögat. Jag lägger på lite kontrast och mörkar ner ljusa partier så det finns mer information att jobba med senare. Helt vita och svarta områden innehåller inte någon information och är därför ganska oönskade. Som tur är har Camera raw väldigt bra justeringsmöjligheter för detta, man kan rädda typ allt!

Direkt dublicerar jag det första lagret (viktigt!! Så man kan gå tillbaka till grunden om allt blir fucked up, heh).

Med Patch tool (vet inte vad det heter på svenska, men en typ av healing tool) tar jag bort orenheter och små sår, finnar, annat som vi inte vill ha med.

Med lite kurvor får jag rätt kontraster och lagom ton, jag mörkar ner bilder lite för den är så ljus och nästan lite "dassig" i grunden.

Med en gradinent i orange ton får jag en varmare känsla, som om solens sista strålar ligger på. Jag ändrar lagret till "Hard light" och drar ner opaciteten ganska rejält.

Sen börjar det som är tidskrävande. Jag använder mig alltid av verktyget Dodge/Burn, vilket i princip fungerar som en pensel. Dodge ljusar upp, Burn mörkar ner. För att få det under lite mer kontroll jobbar jag via ett grålager. Mer info om grålager finns på Google. Jag ljusar upp sådant jag vill framhäva och med rätt styrka kan jag även "måla" dit nya saker, tex ögonbryn och ögonfransar.

Till sist cropar jag bilden tills jag känner att den ser bra ut. Då det är ett porträtt av ett starkt ansikte vill jag inte ha med så mycket övrigt i bilden.