28 Jan kl. 20.35

Färger och Maskinen och kepor och sånt!

Postat i kategorin: ....Vackert
28 Jan kl. 20.18

Peptalk Tove 2.0

När jag inte har bättre saker för mig brukar jag sitta och titta tillbaka på saker jag gjort, tider som varit och tänka på vad jag vill hålla fast vid och vad som kan gå bort. Sen gör jag små listor av det. Jag är min egna lilla psykolog alltså, både på gott och ont. Detta är iallafall lite Tove-saker som jag vill lägga extra tanke på. Lite egoboost, kan man la säga. 

Nya roliga kvällar med dans och skratt och poolhäng och sol och goda drinkar och tuffa vänner!Fortsätta klä ut mig i roliga utstyrslar och lära mig ännu mer nytt om foto :-)Fortsätta skratta och försöka ha ett klistrat leende hela sessongen ut! Att skratta är nog den bästa medicinen mot allt, det är en väldig tur att man alltid har någon med sig som inte tappat bort barnet i sig ♥
Postat i kategorin: ....Vackert
24 Jan kl. 18.00

Sims 3 tillbehör, spel

Vilket tillköpsspel till The Sims 3 är roligast, och varför? Har tänkt investera i ett roligt då mina Sims-craves kommer, haha!

Supernatural?
Är det kul? Älskade det som fanns till Sims 1, Making Magic tror jag det hette ♥ Tack på förhand, geeklove!


Postat i kategorin: ....Vackert
23 Jan kl. 19.45

Träningsvärk och snö

Aloha. Onsdag idag, kallt som attan. Okej, det är inte så kallt, men jag bor i Skåne. Alla vet att Skåne-grader är mycket kallare. Hästarna uppskattar inte heller detta väder, de vill bara ha mat hela tiden. 

Idag har jag glidit runt hemma igen, ska göra det veckan ut. Det blir dock lite utflykter då & då. Körskola, handla mat, ta hand om de stackars vinterhatande djuren. Det är ganska skönt att ta det lugnt för en gångs skull! 

Jag fick ett ryck innan idag, tyckte det vore kul att komma igång med träningen igen. Ridningen blev ju lagd på is (bokstavligt talat). Jag värmde upp och körde några övningar som jag brukade göra innan. Nu kan jag inte gå. Men det var värt det, jag fick motivation av att inse hur dålig kondis jag har. 

Jag rundar av det hela med en söt bild på en söt häst som tigger hö. God kväll på det! ♥

Postat i kategorin: ....Vackert
23 Jan kl. 19.23

Fototävling hos Caroline :)

Jag brukar inte vara så aktiv i tävlingar, men nu tyckte jag att jag hade en bild som passade in (för en gångs skull, haha). Med denna bilden tävlar jag i Carolines tävling med temat "färg". Denna bilden är gjord för att gå i pastellfärger och puderrosa vilket jag tycker är det viktiga i bilden. Jag tycker om den för de skilda uttrycken -de mjuka tonerna, den mjuka tröjan till det tomma ansiktet. Det är alltid svårt att förklara sina tankar... :-) Tävlingen är i samarbete med kamda.se ♥

Postat i kategorin: ....Vackert
22 Jan kl. 18.42

The reason I play Sims

Haha! PewDiePie är awesome, the Sims 3 är awesome, detta är awesome! HAHA, måste visa detta också. Sitter med Kristoffer och dör. Måste. Köpa. Detta. 
Postat i kategorin: ....Vackert
22 Jan kl. 17.08

Jag ville bara köpa hår

Här sitter jag, i köket. Dricker lite tee och skriver lite papper, när jag helt plötsligt kommer över en film från photobooth, HAHA. Detta är alltså då en vanlig kväll hos oss. Jag köpte ett spel till Kristoffer i julklapp (för att jag själv ville spela det) och nu får jag aldrig kontrollen. Han vill köpa nytt svärd och jag vill köpa nytt hår (för i spelens värld köper man hår, ja). Självklart, jobbig som han är, tycker Albert detta är jättekul. Diskussionen har pågått ett tag innan han börjar filma och pågår ett bra tag till efteråt, haha... 

Så! Lite förklarande text innan ni tittar:
Ja, Kristoffer kallas för Poffe. Faktum är att han bara tilltalas Kristoffer här på min blogg eller av mormor.
Ja, Albert är alltid sådär jobbig.
Nej, min skånska är inte så grov som jag lyckats få till den i slutet, HAHA, "sluta!". Så pratar man i Trelleborg (Martin, hoppas du läser detta). Lät lite som Tiffany Persson. 
Ja, jag fick köpa hår till slut. Det blev rosa flätor. 

Postat i kategorin: ....Vackert
21 Jan kl. 23.26

Vår sång


We danced trough the night, and we held each other tight
and before too long, I fell in love with her
Now I never dance with another, since I saw her standing there
- The Beatles
Postat i kategorin: ....Vackert
21 Jan kl. 16.59

Utveckling under ~3 år

Den hårddisk som alla mina första bilder låg på dog, (ganska traumatiskt), för något år sedan och länge har jag trott att mina första kamera-minnen var borta. MEN! Idag upptäkte jag att alla bilder jag laddat upp på bloggen ligger sparade på den, så jag tänkte fira det med att visa några riktiga "guldkorn", haha....

I bloggens begynnelse hade jag en grej för att lägga på mönster och runda hörn samt texter till alla mina bilder. Fruktansvärt orginellt får jag säga. De var bara 500 / 600px breda, så dagens inlägg kommer se lite fult ut. Där fanns heller inte så många bilder av mig, där man ser att jag är jag, haha. De flesta ser ut såhär:

Och lite såhär. Lägg märke till den snygga redigeringen. 


Som ni ser har jag nu lämnat de rundade hörnen. Antagligen för att det var för jobbigt, haha. Jag fotade allt, verkligen allt. Här är några exempel på min vida bredd.


Jag får ändå säga att det går framåt. Dessa bilder kommer jag ihåg att jag var nöjd med:
 
Nu verkar jag ha upptäkt att jag också kan vara med på bild. 

Jag började bli aningen mer haj på detta med redigering, haha...


Jag fortsatte att fota mer människor och lämnade djur och blommor åt sidan. Det var lite mer anordnat stuk på dessa bilderna i jämförelse med de tidigare, spontana. 

En och annan häst var dock fortfarande med. Dessa från Henriksdahl är jag faktiskt fortfarande nöjd med.


Sommaren kom och jag fotade ännu litet mer!


Nu är vi tyyyyp tillbaka i nutid (Mitten av 2012). Jag gjorde lite fotojobb för skolan. 

Fotade mitt första bröllop.
Nu ser jag ut såhär, fotar såhär, och lär mig nytt varje dag. Jag älskar det med foto -man är aldrig på långa vägar klar. 


 
Postat i kategorin: ....BTS, ....Vackert
21 Jan kl. 15.00

Som ett pappersflygplan

Här sitter jag, i snöstormen. Den kom ganska oväntat, jag var ute i stallet och helt plötsligt var allt vitt, haha. Det är lite extra skönt att komma in i värmen då får jag säga. Ännu bättre blev det då mamma hade fixat semlor, WIN. 

Annars då? Jo, jag har haft en trevlig dag so far. Ätit frukost, myst med kattungarna och sånt. Har även hittat ett livselexir i fast form. Mamma gav mig en burk med någon hemmagjord bikräm som vi fått och sa "testa detta mot dina torra läppar". Efter bara några timmar var läpparna hur lena och fina som helst och jag var tvungen att testa krämens krafter. Nu sitter jag då med denna feta kräm i hela ansiktet, det ser lite ut som om jag doppat mig i smör. Sjukt glansig, haha. Förhoppningsvis verkar detta positivt så min hy blir så len och fin som den annars är på sommarhalvåret. Jag lovar att återkomma med konsekvenser, om den inte slår mig med några skumma biverkningar. Det hoppas vi inte! 

Här kommer lite bilder från ett trevligt och soligt 2012! Försöker tränga bort kylan med lite bra minnen ♥

Första gången Alberto var med oss i stugan, men inte den sista. Fick fjärilar i magen och föll för denna charmiga halvdansk som kan prata oavbrutet och sälja vad som helst till vem som helst. 

En kväll på vårt jättefräscha och femstjärniga hostel som jag vet alla saknar innerligt. Speciellt saknar jag möglet på väggarna, det gav det lilla extra. Tips till er alla, ska ni besöka Paris ska det göras såhär för att få maximal upplevelse! 


Jag och Jennifer, brunbrända av den första sommarsolen! 


Jennifer & Sofie. Poolhäng och sånt, wuunderful.

Letade efter en bild på oss där vi ser sådär söta och kärleksfulla ut. Det fanns inga, men här har vi iallafall kroppskontakt, på ett bra sätt. 

Det ser oftast ut mer såhär.

Eller såhär. Observera att detta då är kroppskontakt på ett dåligt sätt. 

Erik & Jag! Denna hade potensial för att bli THE Paris-bild, men fotograf Helena tyckte uppenbarligen att resten av resesällskapet var viktigare att få i fokus. 

Sanne & Ted, världens stiligaste grannar som hjälpte till att göra studenten/kvällen suverän! ♥

Erik, Jennifer, Jag och Alberto. Tiden på NFU tog slut och NV09 splittrades, lite sorgligt men jag tycker vi hållt ihop rätt bra. Det är dags för reunion i stugan nästa helg, skridskodags! 
Postat i kategorin: ....Vackert
20 Jan kl. 20.05

Warm inspiration

Postat i kategorin: ....Vackert
20 Jan kl. 17.25

Foton från Caroline!

Här kommer en titt på de fina bilderna Caroline tog på mig & April i torsdags! Hon var väldigt duktig, April är inte direkt den lättflörtade ponnyn, vi la stor tid på att ens få fram hennes öron, haha... Sen ska man själv se okej ut, plus miljön. Nej, djurfoto är verkligen något speciellt ;-)

Resten av bilderna finner ni på hennes Facebook-sida, länken HÄR! Mycket fina hästbilder, jag vet ju att många av er är hästtjejer :-)


Ett fint exempel på detta med samspel, haha. April ser så söt ut så denna får dock godkänt ändå. 

Postat i kategorin: ....Hästar, ....Modellbilder
20 Jan kl. 15.35

Från igår


Fotograf: Joakim Karlsson
MUA: Linda Jönsson - Face by Linda
Jag på bild

Postat i kategorin: ....Porträtt, ....Vackert
19 Jan kl. 21.36

Oppa!

Guldmicken till Frej och Afasi, wiho!

Postat i kategorin: ....Vackert
19 Jan kl. 20.47

Blekt ich trött

Idag blev jag målad blek och nästan lite sjuklig. Det var kallt och vinden ven utanför studion så min kropp matchade samma lila färg den första timmen, haha. Efter ett tag fick jag upp värmen (efter diverse akrobatiska övningar och element) och då kom även min normala kulör tillbaka, tur det. Här kommer en liten bild, nu ska jag mysa ner mig sjukt hårt i soffan, YES!

Postat i kategorin: ....BTS
17 Jan kl. 18.35

En favorit just nu - MACKLEMORE

 
Postat i kategorin: ....Vackert
17 Jan kl. 16.45

Några dagar i instaGården sedd från hagen. Detta är en riskfylld väg då man är för lat för kängor och väljer att ta in hästarna i tofflor, kan jag lova. Lite spänning i vardagen helt enkelt. 

1// Från idag, torsdag. En nyligen upptinad Caroline underhåller katterna efter en "efter fotograferingen-fika".    2// Albert är på semester så jag redigerar bilder av honom i stället.    3// Mamma och April.    4// En bild från oktober då jag var nyfärgad, ska beställa ny tid för frillan nästa vecka!


En av de många bilder som togs idag, en av de få där April behagade att ha öronen framåt. Tjurig häst är tjurig. 
Postat i kategorin: ....Vackert
16 Jan kl. 19.11

Fotografering 2 + tips

På lördag är det dags för min andra fotografering med Joakim! Det ska bli riktigt kul, båda var nöjda senast det bar av. Detta är bilderna han skickat till mig för inspiration. Tycker de är enkla och fina, inte för mycket teater eller extra. Den understa bilden på Abbey är helt underbar, hon är så makalöst vacker. Att ha det som inspiration är nog det närmsta jag kan komma henne, haha, får nöja mig med det. Hade mer än gärna tagit en casual fika annars.

Det är några som undrat ifall jag är med i någon agentur eller liknande, och nej, det är jag inte. Jag tycker detta är jätteroligt, man får chans att möta duktiga och kreativa personer men själva branschen är väldigt hård och jag tror inte jag har vad som krävs för att klara av det (varken yttre eller insida). Jag har redan nu märkt av det och såvida man inte råkar vara Tyra Banks eller Heidi Klum är det långt ifrån så glammigt som tjejer vill sig tro. Det är ett sidospår till fotograferingen, jag lär mig otroligt mycket av att få vara med "in action" :-) Sen väljer jag helt själv vem jag vill samarbeta med. Det är det fina med att inte vara bunden till någon! 

Sen, ett ärligt tips till alla er som vill bli bättre fotografer är verkligen att ta mycket självporträtt. Man lär sig mycket och kan få det precis som man vill. Sen har man ingen stackars modell som ska vänta på en under alla timmar man flyttar saker, byter inställningar och testar sig fram. Det kan göra även den piggaste människa uttråkad, haha. Och framför allt har man ingen press på sig att prestera. Skiter det sig och blir kaotiskt är det inte en kotte som bryr sig. På nästan alla mina senaste självporträtt ser jag framsteg, saker jag lärt mig sen sist. Även om det inte är markanta steg så är jag nöjd över att ha kommit förbi det. Sen har alla inte samma intresse för att just vara med på bild. De säger att de inte blir bra osv, det tycker jag är skitsnack. Alla timmar jag lagt på egobilder (haha) har givit mig bra koll på hur mitt ansikte ser ut, vad som passar mig. Jag har aldrig varit en linslus, det är något som vuxit med kärleken för foto. Det är en förmåga som jag anser att en duktig fotograf måste ha -kunskapen om hur en människa ska framhävas på bästa sätt och lite allmän smak. Jag har än sålänge bara två fotografer som jag till fullo litar på, och det är Josefine & Joakim :-)

Tar ni mycket porträtt hemma och har ni någon favorit? :-) Så himla kul att se!
Postat i kategorin: ....Vackert
16 Jan kl. 16.46

I morgon -hästfotografering!

Hejhej! Mina dagar är ganska lika varandra just nu, så i morgon ser jag verkligen fram emot att träffa Caroline! Hon ville fota lite häst så jag och April ställer upp som objekt, hehe. Hon fotar så fina och naturliga hästbilder, ni kan titta in på hennes sida HÄR

Jag postar lite gamla bilder på oss sålänge, så får vi se vad det blir av morgondagen! :-)
Postat i kategorin: ....Hästar
15 Jan kl. 20.34

sista killen!! ♥

Postat i kategorin: ....Vackert
15 Jan kl. 15.16

En vacker dag hos mig

Knäppte några fina bilder innan hästarna skulle in! Snö kan vara vackert det med. Jämför de sista bilderna -samma plats fast den sista är tagen i somras! 

Postat i kategorin: ....Natur
15 Jan kl. 12.44

Men tja, tjena

Här har ni lite "the making of" den här serien. När man sitter ensam i ett vitt rum och poserar kan man inte alltid (aldrig) vara seriös. Det känns liksom bara lite fånigt ibland. Sen med bra musik till (typ denna går på repeat alltid) blir det några små dance-offs! Det är alltid kul att se, tycker jag. Hoppas ni också gör det, annars lägger jag upp tramsiga bilder av mig själv helt i onödan. 

Vad tyckte ni om bilderna föresten? Jag har fått fina kommentarer på facebook, men här har det varit ganska tyst! ♥
Postat i kategorin: ....BTS
14 Jan kl. 19.50

Powder pink and pastels


Foto & modell: Jag, Tove Kjaerran
Postat i kategorin: ....Porträtt
14 Jan kl. 17.14

Det blev lite foto!

Efter allt kom jag äntligen till skott och började lägga lite grunder för vad jag tänkt mig :-)

Jag la en ljus och rosig makeup (sminkexperten no 1 har talat). Nej, smink är inte fullt min grej, men jag vet oftast hur jag vill ha det iallafall, haha :-)

Sen var det dags för det stora arbetet -att locka igenom hela mitt hår. Jag brukar dela upp det i tre nivåer, det tar sin lilla tid men det blir bra. Till sist borstar jag igenom alla lockarna för att slippa sjuka korkskruvar. 

Här är lite av dagens kläder och rekvisita! Jag älskar att köpa på mig saker, kläder, smycken mm för att använda vid plåtningar. Både till mig själv och andra, det är underbart roligt. Hade min plånbok inte tillhört en student skulle jag köpt upp alla vintageshoppar i världen typ. 


Sååå där ja! Resultatet får ni se så småningom, hoppas lite kan bli klart redan ikväll! ♥
Postat i kategorin: ....Vackert
14 Jan kl. 13.29

Vad jag älskar just nu

Ååh, vad jag vill göra något med puderrosa, stora smycken, blommor, pärlor, klänningar och vackra tjejer. Har så mycket bilder i min inspo-mapp att man skulle tro jag är galen. Jag har lite ledig tid idag så fort jag fixat lite ärenden och jobbsaker, ska försöka hinna med något roligt då! ♥

Har tyvärr inga källor, typ allt är från Pinterest ♥
Postat i kategorin: ....Vackert
12 Jan kl. 00.19

Nattarbete

Tjenare! Här kommer ett inlägg från en nattuggla. Faktum är att jag nyss kommit från studion, jag har testat saker hela dagen, som ni kan se nedanför. Detta är såklart bara testbilder, ska försöka fixa något ordentligt snart! :-)

Annars då? Ja, själv har man varit uppe och ridit April idag. Kallt som in i helsike var det, sjukt ovärd ridtur faktiskt. Det var så hårt ute att vi bara kunde stappla oss fram på gräsbanan och med vinden i ansiktet var mysfaktorn inte på topp. Har typ precis tinat upp, trodde mina fingrar skulle behöva amputeras, "this time they will go, for shore".

I morgon kommer Alberts syster och barnen för att titta på hästarna! De älskar att bli ompysslade och borstade. Shettisarna är aldrig så fina som efter här har varit barn, haha! ♥

Postat i kategorin: ....Vackert
11 Jan kl. 21.14

Today I tried to be Kate Moss

 
Postat i kategorin: ....Porträtt
07 Jan kl. 15.47

Tack och nytt "samarbete"!

Vill först börja med att TACKA för alla fina ord om gårdagens bilder! Både här och på facebook :D Det värmer och gör verkligen att man vill fortsätta utvecklas. Svinkul, kalas, underbart.
För er som känner er lite lost: de här bilderna. 

Just nu sitter jag och bläddrar igenom lite andra bilder, dricker tee och myser. Jag har varit uppe tidigt (kl 9, det är tidigt) och gjort vid stallet, och sen stack jag ut en runda med April. Hon blev halt i oktober och det blev en lång, tråkig historia (äcklig hovböld). När hon väl blev bra igen kom snön och eftersom jag då ändå inte ridit på någon månad kände jag mig inte riktigt i Bear Grylls-mode för att starta när det är som kallast, haha. MEN nu jäklar!

Sen har jag en till rolig sak att berätta! De flesta som läser min blogg läser nog Elins också (Nevnarien.se) och har då kanske sett att hon sökte en modell för ett nytt projekt. Jag skrev en liten snutt och hon nappade! Så i februari någon gång ska jag inta Jönköping för en helg med Sveriges största fotobloggtjej!! Låter stort när man säger det så, fett kul också! ♥

Postat i kategorin: ....Vackert
07 Jan kl. 00.33

Direkt från kameran

Bjuder på några orörda bilder från idag! Tycker själv det är så kul att se andras "förebilder". Alltså bilder innan redigering, inte förebilder som i personer ;-) Till denna serien har jag fotat med mitt trogna 50mm, det har annars fått vila lite sen jag köpte mitt 24-70 :-) Jag har en softbox ganska rätt framifrån samt ett vitt paraply från vänster. Testar mig fram med alla möjliga kombinationer! 

Klänningen fyndade jag på rea. Älskar den, kan verkligen se mig i den till sommaren när man är brun och fin! De vackra huvudbonaderna har jag själv gjort. Investerade i en limpistol, den lätt bäst lagda 100-lappen nånsin typ, haha! Annars då? Jo, jag borde sova. Hästarna kallar i morgon! ♥

Postat i kategorin: ....BTS
06 Jan kl. 21.04

Summertime sadness

Dagens produktion! De första självporträtten för 2013. Jag måste säga att jag är väldigt nöjd, det är en tanke jag haft länge, som jag äntligen tog tag i! Vad tycker ni? Vill hemskt gärna ha feedback! ♥


Modell: Jag, Tove Kjaerran
Fotograf: Jag, Tove Kjaerran
Postat i kategorin: ....Porträtt, ....Vackert
06 Jan kl. 18.23

Just nu:

Postat i kategorin: ....BTS
06 Jan kl. 00.40

sant ändå

Postat i kategorin: ....Vackert
04 Jan kl. 23.45

Playtime

Något jag lekte ihop under tiden det var klädbyten och pauser. Jag har börjat gilla puderrosa, jag som annars aldrig ägt ett ända rosa plagg. Menmen, allt har väl sin tid antar jag. Tjocktröjan är pappas gamla (farmor-stickad <3), bor typ i den.

Alltså, lite bilder på mig, knäppta av Alberto. 
Postat i kategorin: ....Porträtt
04 Jan kl. 23.18

Albert Salling

Albert, fotat idag
Vad tycker ni? Tror ni att det här med studio kan bli något för mig? Haha :-) Var snälla, det är första gången! 
Postat i kategorin: ....Porträtt
04 Jan kl. 21.06

Lite 'bakom kameran' från idag!

Woah, idag har det verkligen blivit fota av! Inte egentligen något speciellt, jag har bara försökt få rätt på allt och testa sakerna på riktigt. Vi flyttade in allting i studion, började reda ut alla sladdar och sortera saker. Jag sitter med bilderna nu, får se om där ens är något man vågar visa upp, haha, vi har väl lekt lite väl mycket kanske! Iallafall, lite såhär såg det ut bakom ;-)


Jag (och Pelle) när allt var inflyttat!

Lite mer fix. Fick hyra in långa lillebror till hjälp. 

Bertan.

De tvingade mig att duscha innan jag fick fortsätta. Så det gjorde jag, sen började jag prova ljuset!
Postat i kategorin: ....Vackert