Jag tycker det är på tiden med ett nytt fotoinlägg! Jag har funderat länge på vad det skulle handla om och jag tror detta kan vara lite givande iallafall. 

När jag planerar inför en fotografering så är det vissa faktorer som är viktigare än andra. Jag väljer modell, miljö och styling. Jag tycker det är väldigt viktigt att allt passar ihop, det är något som lyfter bilderna extra. Ofta har jag en viss bild i huvudet redan, kanske en tidsepok, film eller text, alltid något. 

Jag tänkte lägga upp några olika bilder och försöka förklara hur jag tänkt kring dem!

Okej! Denna serien har ju en ganska klar styling så jag börjar med den.
Det hela började med att jag satt på mitt rum, lyssnade på någon skön musik och såg den starka solen slå mot stubbfältet. Jag fick verkligen känslan av någon varm plats i USA och drog fram lite plagg som kändes lika. Det är också en ganska bra punkt -jag älskar kläder och att samla på mig saker inför fotograferingar. Om det är lite annorlunda plagg eller iallafall inte bara "vanliga" så tycker jag bilderna blir sååå mycket bättre!

De här bilderna tog jag i direkt solljus, dock var den ganska låg eftersom klockan närmade sig 19, det gav det vackra, guldiga ljuset. I efterbehandlingen la jag på ännu lite varmare toner och förstärkte de glansiga områdena. Som modell tänkte jag mest på att försöka få fram lite hårdare uttryck, jag tycker att det ger mer än att bara stå och lee (till bilder likt dessa). Jag ville testa mig på helkroppsporträtt, det är svårade om man tar självporträtt då fokusen måste ligga mer exakt, tycker jag. Jag älskar långa ben och försökte använda mig av mina egna så gott det gick, haha. På sminkfronten hade jag bara vanlig foundation i ansiktet och markerade ögonbrynen lite extra. 

 
Här kommer nästa!
Denna fotograferingen var lite mer av en chansning. Jag hade valt ut vackra Cornelia som modell men aldrig träffat henne innan så jag var ju inte helt säker på hur hon faktiskt såg ut, bilder kan ju variera. Till min förtjusning var hon helt perfekt för temat och att hon dessutom kunde rida gjorde mycket! Vi sminkade inget alls till detta, jag ville ha det naturligt och äkta. Jag hade med mig kläder, lite blandade mönster och väldigt indie/gypsy/vad man nu kan säga. 

Bilden jag hade i huvudet var en scen ur A game of shadows (som för övrigt är en underbar film, båda Sherlock är underbara). Se klippet under. Har riktig lust att göra en till plåtning som faller ännu bättre under detta temat!!Här fotade jag i lätt skugga, vi hittade några områden under träd som var perfekta. Som grädden på moset hade jag tillgång till underbara Blej, en väldigt ståtlig frieserhäst som skötte sig utmärkt. I efterarbetet la jag på ännu lite rödare toner samt framhävde Cornelias vackra ansiktsdrag. 

Här kommer sista serien, denna med Amanda!
Amanda är en tjej med ett stort leende som smittar av sig på alla i närheten, hon var fantastiskt lätt att jobba med och gav sig på alla mina idéer! Även här höll jag det simpelt, jag gillar inte för mycket smink utan vill hellre låta resten tala. Jag hade redan sett ut en plats på stranden bland stora stenar i mysiga nyanser. Till det passade den guldiga klänningen väldigt bra, det gav nästan lite sjöljungfrukänsla med de fjälliknande paljetterna. Jag hade inte någon riktig planering bakom dessa bilder utan lät det komma under tiden.

Eftersom det blåste på ganska kraftigt lät vi håret fara fritt och bli en del av det hela. Jag färgkoordinerade kläderna efter miljöerna, jag gillar när det matchar lite! Mestadels jordiga färger med något enstaka smycke i utstickande färg. I efterbehandligen såg jag till att få fram guldet och la på en lätt lila touch i skuggorna. Jag såg till att hennes hy fick ännu lite mer lyster och ja, sen var det klart! 

Till sist kommer några enkla tips att ha med sig:
♥ Se till att modellen tar av sig evetuella smycken, hårsnoddar runt vristen osv som inte är med i plåtningen. Det kan se lite skumt ut i fel samanhang och är sjukt drygt att redigera bort.

♥ Försök få modellen till att bli bekväm. Det är bättre att hålla sig till något båda behärskar än att få obekväma bilder, i mitt tycke.

♥ Radera inga bilder i kameran!! Ibland ser de ut som hopplösa fall men när du ser dem i större format kan de vara dina favoriter.

♥ Fota i många olika ljus så kommer du märka skillnad och utvecklas!

♥ Lägg mer tid och tanke på styling så kommer bilderna poppa lite extra!

Jag hoppas att detta gav lite nya idéer eller något! Har du frågor så svarar jag gärna på dem! ♥