27 Mar kl. 20.31

Jo men det löser sig


Såhär glad är jag nu. Lägger på serious face alltså. Nä, men jag ogillar läget lite helt enkelt. Intensivpluggar matte tills i morgon, går lite halvbra. Det finns alltid så mycket att göra när man ska plugga, eller är det bara jag?

Har haft en gitarrpaus i en dryg timme, tittat på dumma youtubeklipp, tänkt, filosoferat och tvingat folk att säga bra saker om mig så att jag ska bli pepp på livet igen. Det sista stämmer, sorgligt nog. Fick dock tvinga det ur stackarna.

I morgon sticker vi (Jag, Martin, Filip & Jonathan) för övrigt till Lindköping för två dagar. Kommer säkerligen bli askalas men just nu vill jag bara ligga i Alberts knä, med alla vänner omkring, och titta på en riktigt bra film. Det är sånt som gör dessa stunderna okej. I brist på detta låter jag Timbuktu trösta mig, han är helt okej bra på det ♥
Postat i kategorin: ....Vackert
25 Mar kl. 22.49

Dance off, Rockarp

Jag hittade filmerna från fredagens bravader och klippte ihop det till något som ska kallas film...
Postat i kategorin: ....Vackert
25 Mar kl. 17.43

Inför den lilla blå


Igår klubbade vi 84 dagar kvar till studenten. Och såklart skulle det firas. På Strandbaden, i blå klänning.
Postat i kategorin: ....Vackert
24 Mar kl. 14.43

Malmö BMX, 24 mars


Idag plåtade jag cyklar med Maskinen i öronen. Fler bilder från idag kommer upp på BMX-bloggen!
Postat i kategorin: ....BMX
24 Mar kl. 14.07

Kvällsljus och pizza-fredag!Igår var det underbart väder vilket vi tog vara på! Vi körde till skogen och gick en vårrunda i kvällssolen, köpte pizza, godis och filmer, sen körde vi hem till lilla Rockarp och hade myskväll deluxe! Det blev dans, skratt och allt annat bra i världen. Senare kom även Erik, Albert och Jennifer. Det blev mer pizza och om möjligt mer dans och skratt ♥

Jag var hemma vid midnatt och somnade skönt för att idag vara uppe tidigt. 2012s fotodebut på BMX-banan, i dimman. Kallt? Ja. 

Nu ska jag kolla igenom dagens bilder och sedan tagga för 100-dagars på Standbaden, woah!
Postat i kategorin: ....Vackert
21 Mar kl. 21.14

Om himmeln finns är jag förlorad


Postat i kategorin: ....Vackert
20 Mar kl. 21.08

Fint från förrDen översta bilden är en färgstark favorit från hösten 2010, underbart kvällsljus i Svaneholms trädgård.

Jag hoppas på lika fina kvällar i år, vet ärligt talat inget bättre än att promenera runt i skogen, bara prata om allt och inget. Köpa en glass, fota dramatisk solnedgång och vara allmänt drömmande. Ah, kan knappt vänta ♥
Postat i kategorin: ....Vackert
20 Mar kl. 20.51

Jag hör oss sjunga

Postat i kategorin: ....Photoshop
19 Mar kl. 22.23

Rödblekta toppar

Postat i kategorin: ....Porträtt
19 Mar kl. 22.09

Fysikprov och vårskorna


Detta var min söndag. Inte jättekul, men vilka söndagar är det? Kexen blev uppätna och uppgifterna räknade så man får väl kalla det lyckat. Fysik B är en av de kurserna jag kommer sakna lite. Inte för att jag direkt tycker om det, men då jag löser uppgifterna känner jag mig som Batman. Och vem vill inte känna sig som Batman?


Här är en otroligt kreativ bild från dagen, (om någon lärare läser detta så vill jag tillägga att skorna är rena - ingen nersmutsning av stolar här inte!). Jag väntade ett tag på att Alberto skulle sluta. Satt med min labrapport uppe men av någon konstig anledning fastnade jag på bloggar. Konstigt.


Idag var det alltså näste mans tur att plugga Fysik. Det blev inga kex men vi hade det bra ändå. Jag bidrog med otroligt mycket kunskap och intellekt. Eller ja, jag gjorde mackor iallafall. Nu har jag intensivläst 60 sidor i en 1800-talsnovell inför i morgon, det här med att råplugga dagen innan har alltid varit min grej, dock inget jag rekommenderar. Dags att sova på saken! ♥
Postat i kategorin: ....Vackert
18 Mar kl. 17.13

Fast våra NV-kvällar brukar innehålla bådadera

Postat i kategorin: ....Vackert
18 Mar kl. 14.20

Grillning & stugmys

Sluta dröm om det ljuva livet, vi kommer aldrig va med om det
Och be aldrig mer om ursäkt,
för sakerna du aldrig gjorde

Har spenderat dagarna med de finaste i världen (minus Sanne, Alberto & Sofie typ), kan inte gå snett. Vi vaknade ganska nyligen och vinkade av de sista och nu är det dags för fysikplugg, oopa! 

Ska försöka sno några bilder från Linnea, själv tog jag med mig kameran med glömde minneskortet...

Postat i kategorin: ....Vackert
17 Mar kl. 10.47

Det här med ljus

När jag fotar så är det solen som är i centrum. Jag är ju helst utomhus, alltså använder jag bara befintligt ljus. Jag tänkte visa några små tips som kan göra rätt stor skillnad i bilderna.Här är Jennifer och Ferri, från igårs solskensväder. Den här typen av hästbilder ser man ofta, där man lägger mer tanke på att ekipaget ska se bra ut än placeringen. Jag tycker själv att de är väldigt tråkiga. Att frysa rörelsen är ju i sig inte svårt, det klarar alla kameror av. Solen skiner rakt på och hästen ser väldigt glansig ut. Det brukar vara svårt att återge dess verkliga färg i detta ljuset.


På den här bilden har jag solen snett bakom ekipaget. Skinet touchar precis nosryggen men faller inte över på min sida, alltså hamnar de i skugga. Genast blir det en mysigare känsla, tycker jag. Kontrasterna är mjukare och pälsen har en mer verklighetstrogen färg. Jag har även lagt mer tanke på bakgrunden här. Man ser inte att bilderna är tagna med bara några sekunders mellanrum. 


Porträttbilderna tar jag också med solen bakom objektet. Det ger en romantisk känsla vilket passar bra till just de här bilderna. Såklart får man anpassa ljuset till vad man ska fotografera, men detta var lite snabba tips för just hästar! Det kan behövas lite upplättning av ljuset i form av efterbehandling eller en reflexskärm om ljuset är allt för starkt. För de som är intresserade av inställningarna här så är de om följer;

1/4000 sekund | f/2,2 | ISO 100

Postat i kategorin: ....Tips & Trix
16 Mar kl. 23.13

Dags att ta ut Ferrarin!Jennifer & Ferrari
Foto av mig
Postat i kategorin: ....Hästar
16 Mar kl. 16.03

Äventyr i vårväder


Fredag ligger mig oftast kärt men denna har varit något alldeles extra! Solen skiner, allt är bra, alla var glada och vi ska grilla ikväll.
How wonderful :)

Jag har varit runt på diverse rundor idag. Fotat häst, planerat trädgård, köpt godis, städat inför morgondagens fest och kelat med katterna.
Tog även ut min gamla vän, cykeln, idag istället för bilen. Då är det vår! 

Några fina hästbilder kommer ikväll, måste ju varva något med fysikplugget :)

Postat i kategorin: ....Vackert
14 Mar kl. 23.24

Säger godnatt

Jag har intagit sängläge, ska upp tidigt i morgon för ett litet besök hos doktorn. Kände bara att jag var tvungen att dela denna bilden som jag alltid börjar skratta åt -Albert och Jennifers pappa, i dans efter melodifestivalen. Så grymt.Postat i kategorin: ....Vackert
14 Mar kl. 20.49

Kick off those sunday shoes ||


Postat i kategorin: ....Porträtt
14 Mar kl. 19.31

Strawberry fields forever

Postat i kategorin: ....Porträtt
14 Mar kl. 18.15

Dagens bus


Vi tog oss till Ica, köpte muffins och ballonger (kassörskan gav oss lite skeptiska blickar) och sen drog vi till stället vi känner bäst -skogen! Först stillade vi våra hungriga magar sen var det dags att låta kreativiteten flöda.


Vägen hem var ett äventyr i sig! Många bilar saktade in och skrattade åt oss där vi kom i Jennifers cabbe, med en lång ballongsvans efter. Kan nog ha sett ganska roligt ut.


Inget att testa om man inte har en rallychaufför likt Jennifer! Bilder från detta spektakel kommer under kvällen ;)
Postat i kategorin: ....Utflykter
14 Mar kl. 17.40

Kick off those sunday shoes!


Idag skrämde jag och Jennifer pensionärer i skogen, otroligt värd efermiddag!
Postat i kategorin: ....Porträtt
13 Mar kl. 22.00

Såhär vill jag göra igen

Postat i kategorin: ....Vackert
13 Mar kl. 21.24

För att jag kan


Nu ska jag vara den tjejen som postar en svartvit bild och skriver en intern text. Mest för att jag kan.

Du gör mig sådär behagligt knäsvag. Speciellt då du skalar potatis. Och det är jättemysigt, ändå.

There, and done.
Postat i kategorin: ....Vackert
13 Mar kl. 17.06

Projektarbetsvernissage i morgon!

Postat i kategorin: ....Photoshop
12 Mar kl. 19.43

Vi var ju faktiskt i tidningen


För att läsa artikeln med flest grammatiska fel i hela tryckindustin, klicka vidare här. Där är en fin liten intervju med både mig och Filip.
Tror att vi ganska officiellt är nördar nu.
Postat i kategorin: ....Min vardag
12 Mar kl. 18.45

Mer av Tesch


Detta vilar jag ögonen på en kväll som denna. Detta är det jag vill göra i sommar, hon är så... bäst. Bilderna är från http://linatesch.rayham.de
Postat i kategorin: ....Vackert
12 Mar kl. 16.29

Jag har inget mer än mina tankar

Postat i kategorin: ....Vackert
12 Mar kl. 15.18

Hej goddag, tack goddag


Rensar tankarna och glider runt på moln, planerar på att stanna här ett litet tag till.
Postat i kategorin: ....Vackert
11 Mar kl. 21.38

Kalasgo helg med maffioser


På fredagen gled jag omkring i hela Skåne kändes det som, från Svedala till Trelleborg, sen till Skurup, sen till Ystad, tillbaka till Skurup och slutligen till Kristianstad. När dagen väl började gå över till kväll vart jag övertrött så vi spenderade kvällen med att packa upp väskorna, äta middag och titta på Gudfadern. Jag somnade typ 9, sjukt skönt!


Lördagen var lika hektisk den! Vi kom upp, åkte in till city för att köpa födelsedagspresenter och fixa det sista till vår outfit. Jag fick inte klä ut mig till Kate Moss (fortfarande lite upprörd över det), eftersom han tvunget skulle vara 40-talsgangster a la Gudfadern. Så jag fick vara gangsterbitch. Close enough!
Vi chillade lite med Edward Cullen och hans Bella, som heter Bella, maha! 


Väl på plats möttes Gudfadern och hans undersåte. De tyckte själva de såg jättecoola ut här, vet inte om det var kvällens glädje eller fel på mina ögon. 


Maffios i stråhatt


Dagen efter mådde jag väl lite sådär medan Albert mådde prima. Jag bad om en macka, fick det plus chokladkaka och chokladmousse. Han är absolut en keeper, bästa pojken. Sen att han själv "hjälpte till" att äta upp hälften är en annan historia. 


Resten av dagen har sett ut såhär. Utan att ljuga (vilket jag önskar att jag gjorde) så steg jag inte upp från sängen innan klockan 3. Jag hade allt där -massor av mat (och efterrätter!) plus Hannibal. Ibland får man lov att njuta lite mer än vad man egentligen borde. 

Nu har jag kommit hem, tagit ett långt varmt bad och ställt mig tillrätta. Det ska bli skönt att sova ut efter helgen och sedan komma tillbaka till skolan i morgon :)
Postat i kategorin: ....Vackert
08 Mar kl. 07.52

Någon strödde visst lite socker över mig

Postat i kategorin: ....Natur
07 Mar kl. 21.24

Chillar med mitt PS


Detta har jag stirrat mig blind på nu ett antal timmar. Jag avbröt för att räkna igenom matten tills i morgon, vilket var lätt jämfört med denna beslutsångest jag nu sitter med. Nästa vecka ska den vara klar och skickad för press så jag bör nog wrappa upp det lite, heh...

Annars är jag väldigt nöjd för idag så sängen lockar. I morgon, efter provet, ska vi fixa outfit för helgens party. När två tidsoptimister planerar tillsammans så "löser allt sig" vilket innebär att det blir stressigt som fan. På fredag pyser vi nämnligen till Kristianstad och ska festa likt Hollywoodstjärnor (bokstavligt talat) och om man börjar leta utklädnad i tid är det ju ingen sport? 

Anyways, nu ska jag dra mig till sängen och drömma sött om algoritmer och programmering av miniräknare, ohlala.
Postat i kategorin: ....Vackert
05 Mar kl. 19.41

Jennifer & Sofie | 4 mars 2012Postat i kategorin: ....Porträtt
05 Mar kl. 17.26

Och vinnarna blev..... nästan vi?I morse gick vi in för att ha vårt vanliga Fysikpass och möttes av rektor med flera, inte helt vanligt att springa på dem där inne. Det visade sig att vår lilla kvartett hade tagit hem en andra plats i en mattetävling vi knappt kom ihåg att vi skrev. Lärarna var något lyriska över att kunna få skryta med detta inför skolledningen, vi var mest förvånade, haha. Efter att nu har blivit uppmärksammad för detta och uppbjuden till Linköpings Universitet för att ta emot ett litet diplom och middag är ju dagen ganska bra. Lite fint kvällsväder på det gör saken ännu bättre! 

Jag ska fortsätta med lite skolgrejer nu, ville mest flika in och säga att jag i högstadiet kämpade med mina knappa VGn i matematik, och sitter nu här, uppmärksammad för någon slags bedrift inom samma ämne. Det om något är motivation för att studera vidare och bli bättre. Jag tror att alla besitter förmågan att lära sig, det gäller bara att hitta den :) Såklart hade det aldrig hänt utan gruppen och inte minst vår underbara lärare Erik. Jennifer skulle också varit med, men tog sitt körkort vid en kivig tid, men det var ju värt det ;)

Med detta som drivkraft ska jag plugga vidare och komma en dag närmre sommarlov och allt roligt, yey ♥ Vi slänger in några charmiga bilder på våra kära klasskompanjoner, dock har inte alla fastnat på bild...


Våran suit up-Filip


B103, the place to be, där vi spenderat många sega eftermiddagar och tidiga morgnar. Men vi gillar det. Lite. Oftast! Det ser dock ut att vara biologi på gång här...


Chillaste gubbarna som finns ♥
Postat i kategorin: ....Vackert
04 Mar kl. 19.34

Min helg var fin


Jag plockade fram April vilket inte var igår. Snällare flicka får man leta efter, rider rakt ut i skogen efter att ha stått stilla sen oktober. Muskler och kondis får vi dock bygga upp igen. Pussar på henne ♥Efter ridturen övningskörde jag och plockade upp Alberto vid tåget, köpte glass och godis för att sen njuta av årets första grillning. Melodifestivalen såg vi med Sofie och Jennifer. Och katten såklart. 


Idag firade vi lillkusinen Filip till 4 år i gårdagens hår och halsband. Det blev god mat och tårta som alltid och vi begav oss hemmåt mätta och trötta. Jag har haft en helg full av roligheter, så underbart det kan bli! Nu har jag dock en del arbeten att ta igen men det kan lika gärna vänta tills i morgon. För nu ska jag ha glass. Igen.


Postat i kategorin: ....Vackert
04 Mar kl. 18.42

Sofie | 4 mars 2012

Postat i kategorin: ....Porträtt
04 Mar kl. 18.15

Jennifer | 4 mars 2012

Postat i kategorin: ....Porträtt
04 Mar kl. 15.51

Kärlek och kyla


I skrivande läge sitter jag med kusinerna på barnkalas, inväntar tårta med spänning. Idag har det blivit massor av fina bilder som jag bara snabbt hunnit kika igenom. De ska färdigställas ikväll har jag tänkt, så snart kommer det lite nya porträtt :) 

Jag slänger in en bild från helgens soltur med April ♥

 

Postat i kategorin: ....Vackert
02 Mar kl. 21.44

Sanne i guldljus II | 2 mars 2012Postat i kategorin: ....Porträtt
02 Mar kl. 20.04

MMA uppvisning | 2 mars 2012Jag skulle som sagt fota MMA-uppvisning idag vilket gick super, både för Jonas som höll i det och för mig.
Hade mina tvivel över att kameran inte skulle klara den dunkla gympasalen men skam den som ger sig. Jag är dock glad över att jag stod utanför mattan, det såg inte helt skönt ut.

Sanne lämnade mig nyss efter en eftermiddag/kväll av foto och skitsnack, så som en fredag bäst spenderas. Nu är jag väl förtjänt ett varmt bad och sen ska jag göra absolut ingenting. Det är jag så sjukt bra på. 
Postat i kategorin: ....Porträtt
02 Mar kl. 19.05

Sanne i guldljus | 2 mars 2012

Postat i kategorin: ....Porträtt
01 Mar kl. 20.58

InDesign & odödlig musikSåhär har jag spenderat hela min kväll! I inDesign med lite sura miner, som vanligt. Jag lär mig iallafall, all that matters.

I morgon ska jag till skolan med packad kameraväska. Det bjuds på MMA-uppvisning och jag har blivit tillfrågad för att bistå med fotografering, kulkul! Vi ska även presentera vår projektplan, vilket ska bli spännande. Det är nog bäst att jag jobbar vidare så jag har något att visa upp ^^

Postat i kategorin: ....Vackert